Награда на рекламния клип „Пъстрото лице на Добруджа – природа, красота и история“ на X Международен фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ – Велико Търново 10-12 април 2014 г.

Рекламният клип „Пъстрото лице на Добруджа – природа, красота и история“ получи наградата на юбилейното X издание на международния филмов фестивал „На източния бряг на Европа“ в категория „Природа и екотуризъм“, след изключително оспорвана конкуренция между номинираните за награда 35 най-добри туристически филма от 23 държави. Клипът е продуциран през 2013 г. в рамките на проект „Пъстрото лице на Добруджа“, който съвместно изпълняват общините Добрия, Балчик, Каварна и Добричка. Мотивите за високата оценка на  8-членното международно жури бяха: „Оригинално съчетание от природа и история“. Наградата представлява плакет в лимитирана серия, изобразяващ портата на Царевец.

Десетото юбилейно издание на МФТФ „На източния бряг на Европа“ се проведе в рамките на туристическото изложение „Културен туризъм“ във Велико Търново, под мотото „Целият свят в един град“, с подкрепата на община Велико Търново, министерство на културата, Министерство на икономиката и енергетиката, ИА Национален филмов център, БХРА, АБТТА и др. Мисията на този фестивал е да покаже най-добрите кинопродукции в света на туристическа тематика, създадени за реклама. Тази година в него участваха23 държави със 77 продукции, 35 от които се пребориха за номинациите.

Рекламен видеоклип


Прикачени файловеНамаляване на административната и регулатоната тежест
Към началото на страницата