Проект за рехабилитация на уличната инфраструктура стартира в Стефаново, Одърци и Плачидол

18.04.2022

263 719, 67 лв. e размерът на безвъзмездната финансова помощ, която ще получи Община Добричка по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. за подобряването на улична и социална инфраструктура в три населени места. Административният договор, сключен между Община Добричка, Държавен фонд „Земеделие“ и Сдружение „МИГ Добричка“, бе подписан на 1 април. С него е даден и старт на проекта „Инвестиции в подобряването на малка по мащаби инфраструктура в селата Стефаново, Одърци и Плачидол, община Добричка“, който ще се реализира до 30 юни 2023 г.

Предстои рехабилитация на участъци от улица "Дванадесета" в Стефаново и улица „Трета” в Одърци. В рамките на проекта ще бъде обновено парковото пространство в село Плачидол, ще се изгради и площадка за игра за деца. Предвидено е и финансиране за закупуването на термодинамичен бойлер за общинска образователна инфраструктура в село Стефаново.

Реализирането на проекта е в подкрепа на стратегията за развитието на Община Добричка - съхраняване на селата, подобряване на социалните условия.

предишна
 • Стожер
  1° C
  облачно
 • Победа
  1° C
  облачно
 • Карапелит
  1° C
  облачно
 • Овчарово
  1° C
  облачно
 • Ведрина
  1° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре