СОНЯ ГЕОРГИЕВА Е ПРЕИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК В ДОБРИЧКА ОБЩИНА

29.11.2016
Соня Георгиева бе преизбрана за председател на общинската организация на БЧК в Добричка община. Днес там се проведе отчетно-изборно събрание на общинаската организация на БЧК. За нейн заместник е избран Станимир Атанасов.
СОНЯ ГЕОРГИЕВА Е ПРЕИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЩИНСКАТА ОРГАНИЗАЦИЯ НА БЧК В ДОБРИЧКА ОБЩИНА

Соня Георгиева бе преизбрана  за  председател на общинската организация на БЧК в  Добричка община.  Днес там се проведе отчетно-изборно събрание на общинаската организация на БЧК. За нейн заместник е избран Станимир Атанасов. В рамките на събитието бе представен отчета за 2016 година. „Това, с което се гордеем е увеличеният брой на членската маса на организацията”, коментира за радио „Добруджа” Соня Георгиева. Важен момент от отчитаната дейност е раздаването на хуманитарни помощи на нуждаещите се групи от населението. „Хуманитарните помощи за 2016 година възлизат на 50 511 лева. Това включва подпомагане на отделни категории лица, както  и  на Дома за стари хора в с. Опанец. Много хранителни пакети  са раздадени на деца в риск.  155 човека са индивидуално подпомогнати с хранителни помощи,  1961 лица са получили друг  вид подпомагане, различен от хранителни пакети, като парични средства, дрехи и други помощи”, допълва тя.
Червенокръстката организация се гордее и със своевременната си реакция по време на създалата се бедствена ситуация в началото на 2015 година, когато имаше опасност от преливане на язовир Одринци. „За кратко време общинската организация успя да създаде два евакуационни центъра. Единият от тях в училището в с. Ведрина, а другият в с. Дончево. Така успяхме да оборудваме  150 легла и средства от първа необходимост за нуждаещите се. Тествахме нашата реакция за бърза и своевременна намеса при бедствена ситуация”. 

ВИДЕО

ИА Добруджа

предишна
 • Стожер
  10° C
  предимно облачно
 • Победа
  10° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  10° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре