Гербът на Община Добричка е създаден от художника Елена Иванова Дочева след проведен конкурс от Oбщината и е утвърден с Решение № 368 от 29.09.1998 г. Гербът e стройна пластична композиция от символи в три цвята, които имат значение както за Oбщина Добричка, така и за Добруджа, в чийто център е разположена тя.
Основната част на герба наподобява щит - класически символ на крепост или охранявано място. В средата на герба е изобразено оранжево слънце - извор на топлина и живот.
През средата на слънцето преминава сноп от житни класове, оцветени в зелено и жълто. Посланията на символа...
   Тук - на добруджанска земя, преди повече от 1320 години Хан Аспарух е изградил първите български укрепени селища и е поставил основите на Първата българска държава. Снопът е символ на единството и величието на българския народ.
   Житните класове са символ на плодородието, на щедростта на нашата добруджанска земя.
От житните класове като бразди в разорана нива излизат и се разклоняват към безкрайността успоредни линии в зелен и жълт цвят, които символизират трудолюбието на хората от общината. 

Прикачени файлове

Array ( [0] => Array ( [id] => 404 [lid] => all [title] => Герб [description] => [relation_id] => 297 [ord] => -107 [src] => files/info_pages/gerb2_400.jpg [type] => image [hidden] => [size] => 44474 [date] => 0000-00-00 ) ) 1
предишна
 • Стожер
  7° C
  облачно
 • Победа
  7° C
  облачно
 • Карапелит
  12° C
  облачно
 • Овчарово
  7° C
  облачно
 • Ведрина
  7° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре