Първа копка на строеж: „Подмяна на водопровод по улица в с. Стожер“

01.12.2017

 

Община Добричка обявява, че на 06.12.2017 г. от 13:00 часа в централната част на с. Стожер ще се направи първа копка на строеж: „Подмяна на водопровод по улица в с. Стожер“. Ще се подменят 1800 м. по цялата дължина на главната улица, съвпадаща с Път ІІ-29 Варна–Добрич. Изпълнението на проекта става възможно след подписване на договор между Община Добричка и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) към Министерството на околната среда и водите за финансиране на проект „Подмяна на водопровод по улица в с. Стожер, община Добричка“. Общата стойност на проекта е 324 000 лв., като 300 000 лв. са от ПУДООС и 24 000 лв. са осигурени от бюджета на общината.

На символичната първа копка се очаква да присъстват кмета на община Добричка – инж. Тошко Петков, инж. Николай Пашов – изпълнителен директор на „Хидрострой“ АД, инж. Тодор Гикински – управител на „В и К Добрич“ АД, Георги Стратиев – директор на ОПУ Добрич, инж. Невяна Кюркчиева – представител на ПУДООС към РИОСВ Варна, инж. Живко Дачев – представител на строителния надзор от „Пътинвест инженеринг“ и др.

С подмяната на водопровода в с. Стожер, община Добричка ще се преустановят авариите и загубите на вода по главната улица и ще се подобри качеството на водоснабдителните услуги на територията на цялото село.

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре