Театралите от община Добричка се представиха на фестивала в Каварна (ВИДЕО)

07.06.2023

06.06.2023 г. 15:54:22 ч. / ИА Добруджа

Театралният състав на читалищните секретари от община Добричка, се представи днес  в 25-то издание на Националният фестивал на любителските театри с международно участие „Каварна 2023“. Самодейците играха пиесата на Ст.Л.Костов „Женско царство“, която през последните два месеца гастролира в 28 населени места от общината. Трупата бе представена като театър от село Паскалево. Режисьор и сценограф е Мария Иванова.

Спектакъла изгледа журито на фестивала с председател Крум Гергицов - театровед от Русе. Другите двама членове са Гергана Христова-актриса от Младежки театър „Николай Бинев“, която играе ролята на Боряна в едноименната пиеса   в ДТ“Йордан Йовков“ и зам.-директорът на Театъра на Българската армия Йордан Алексиев. След представянето жури и актьори събеседваха в непринуден и откровен разговор. “Хареса ми спектакъла“, беше  кратката оценка на театроведа. Това е много играна пиеса, но за първи път с актьори на възраст, допълни председателят на журито.Това по думите му има своето очарование. Крум Гергицов оцени  и фолклорното начало като радост от българското село, радостта от магията на театъра. Той даде висока оценка на самодейните актьори.

 

„Това е истинският самодеен театър, такъв какъвто е тръгнал по села и градове преди професионалния театър. Удоволствието от играта, притеснението дори дават очарованието. Вие сте празник“, каза Йордан Алексиев. Родената в Добруджа Гергана Христова описа възторга си от спектакъла изключително емоционално. Тя ги поздрави за това, че се занимават с театър.

Кметът на община Добричка присъстваше на фестивалното представяне. Соня Георгиева благодари, поздрави театралите и им поднесе рози.

 Репортаж на Севдалина Сарандева и Стефан Калев

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/teatralite-ot-obshtina-dobrichka-se-predstaviha-na-festivala-v-kavarna-video-/87983

предишна
 • Стожер
  18° C
  предимно облачно
 • Победа
  18° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  18° C
  разкъсана облачност
 • Овчарово
  18° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  18° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре