Участници от 3 до 92-годишна възраст на събора край Дебрене утре

28.06.2024

Участници от 3 до 92 години ще има на фолклорния събор край Дебрене тази година. 55-ото издание на събора „Песни и танци от слънчева Добруджа“, ще се проведе утре в местността „Славната канара“.  В него ще се включат над 3000 самодейци от общините Добричка, Добрич, Балчик, Генерал Тошево, Каварна, Крушари, изпълнители  от Варна, Русе, Шумен, Харманли, Ямбол, Плевен, Ловеч.

Тази година в събора са заявили участие  представители на две национални училища по изкуствата – Варна и в Плевен, както и добричкото СУ „Свети Климент Охридски“.

Ще участват и танцови състави към детски градини. Най-малкият участник тази година ще бъде 3-годишната Жени Маринова от детската градина в село Бранище, а най-възрастният - 92-годишният Антон Иванов от клуб „Европейски гласове“ Добрич, сподели в ефира на радио „Добруджа“ кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Тя припомни, че празникът на Община Добричка започва още днес с тържествен концерт от 14.00 часа в зала „Добрич“.

На тържественото събитие днес ще бъдат връчени Годишните награди на Община Добричка за 2023 г. в девет категории за постигнати добри резултати в местното самоуправление, образованието, читалищната дейност, за значими постижения в земеделието и бизнеса  и принос в развитието на общината.

Приветствие към присъстващи и гости ще поднесе кметът Соня Георгиева, а празникът ще завърши с концерт на женски народен хор „Ваня Монева“ с диригент Ваня Монева.

Искам да поздравя всички жители на населените места, кметове и кметски наместници, всички работещи в общинска администрация и всички, които се трудят в полза на нашата общност, заяви Георгиева.

 

https://dobrudjabg.com/novina/uchastnici-ot-3-do-92-godini-na-folklorniq-sybor-krai-debrene-utre/97642

предишна
 • Стожер
  23° C
  облачно
 • Победа
  23° C
  облачно
 • Карапелит
  21° C
  облачно
 • Овчарово
  23° C
  облачно
 • Ведрина
  23° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре