Мерки за енергийна ефективност за над 1 млн. лв. предвиждат в 16 сгради на община Добричка

01.04.2021

By Pro News Dobrich  31.03.2021  181  No Comment

Предвиждат се мерки за осигуряване на енергийна ефективност в 16 сгради в община Добричка. Общата стойност е 1 059 440 лева. Това стана ясно при гласуването на отчет за изпълнение през миналата година на Програмата за енергийна ефективност на община Добричка за периода 2019-2019 г. Обследването на 16-те сгради е завършено през м. г. Това са училището и детската градина в с. Батово, училището в с. Божурово, кметството в с. Бранище, читалището в с. Житница, административната сграда в Добрич и други. При изпълнение на строителната програма през м. г. са изолирани с топлоизолация част от външните стени или е подменена дограмата на шест сгради в социалната инфраструктура – здравната служба в с. Божурово, читалището в с. Овчарово, детската градина в с. Царевец, здравната служба в с. Стожер, клуба на пенсионера в с. Методиево и кметството в с. Карапелит. Стойността на извършените дейности е 57 800 лева. За подпомагане на енергийната ефективност на уличното осветление е извършена подмяна на 222 лампи с LED в селата Бранище, Генерал Колево, Добрево, Козлодуйци и Овчарово. Стойността на закупените лампи и 12 390 лева.

С цел кандидатстване по проект „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините” по програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност и енергийна сигурност”е извършено обследване за енергийна ефективност на системи за външно изкуствено осветление в 10 населени места – Батово, Бенковски, Одърци, Паскалево, Стефаново и други. Стойността на обследването е 30 000 лева, като с доклада са предвидени мерки на стойност 796 350 лева.

https://pronewsdobrich.bg/2021/03/31/merki-za-energiyna-efektivnost-za-nad-1-mln-lv-predvizhdat-v-16-sgradi-na-obshtina-dobrichka/

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре