Депутатът Албена Симеонова се срещна с кмета на община Добричка

26.04.2021

 By Pro News Dobrich  24.04.2021  253  No Comment

„С колегите ми от Демократична България се срещнахме с кмета на Община Добричка, която обхваща 68 населени места. Госпожа Соня Георгиева сподели най-сериозните и тежките проблеми, които възпрепятстват нормалния живот на хората и просперитета на тези населени места“, съобщи в социалната мрежа народният представител Албена Симеонова. Сред коментираните проблеми, за които трябва да се търси решение, е демографският. Той е свързан с обезлюдяването в селата. На територията на община Добричка има села, в които към днешна дата живеят по-малко от 20 души – с. Соколник, с. Ново Ботево, с. Дряновец и др.

„В тези села, а и в други в района, няма обществен междуградски транспорт, няма хранителни магазини, няма аптеки, няма медицинска и стоматологична помощ, заради малкия брой население липсва интернет връзка и мобилен обхват.

В част от населените места се появяват нерегламентирани микросметища, които замърсяват околната среда и вредят на здравословното състояние на хората. Основен и важен приоритет е те да бъдат премахнати, почистени и да бъдат въведени контейнери за разделно събиране“, посочи народният представител. Тя добавя, че са взети мерки за повишаване на енергийната ефективност в областта чрез подновяване на осветителните тела на уличното осветление, като те трябва да бъдат заменени с енергоспестяващи. Останалите съществени проблеми са екологията, пътната, водопроводната и канализационната инфраструктура. Успешното реализиране на всички тези приоритети е възпрепятствано от нискобюджетното финансиране на Общината и неодобрението на проектите й, заради малкото население.

„Ще обединим сили, за да осигурим едно добро бъдеще дори и на малкото жители в района. В Добруджа има големи зърнопроизводители, които използват безотговорно пестициди – тровят пчелите, околната среда и по този начин унищожават труда на пчеларите. Важно е да спасим природата и помогнем на малкия бизнес! Сега нашата стратегия – на Община Добричка, на добруджанци и моята е да променим България, за да има възможност всяко населено място и всяка община да се развиват и да вървят напред. Защото Добруджа е история! Добруджа е България!“, написа още Албена Симеонова.

https://pronewsdobrich.bg/2021/04/24/deputatat-albena-simeonova-se-sreshtna-s-kmeta-na-obshtina-dobrichka1/

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре