Соня Георгиева: Не мисля, че ОбС трябва да се превръща в здравна каса и социално подпомагане

28.04.2021

By Pro News Dobrich  27.04.2021  393  No Comment

На предната сесия заявих, че не мисля, че Общинският съвет /ОбС/ трябва да се превръща в здравна каса и социално подпомагане. В момента сме свидетели на нещо подобно. Това каза по време на заседанието на ОбС на Община Добричка кметът Соня Георгиева. Думите й бяха провокирани от искане на жителка на общината за отпускане на еднократна финансова помощ заради здравословен проблем.

Георгиева припомни, че на предната сесия същата жена е оттеглила своя молба, която е била за помощ за извършена през 2020 година хирургическа интервенция на менискус. Сега е променена и се искат средства за възстановяване и рехабилитация.

По никакъв начин аз не пренебрегвам нито омаловажавам здравословния проблем на госпожата, който е бил през 2020 година, каза кметът. Тя обърна внимание, че молбата й не отговаря на правилата, приети от ОбС, уреждащи реда и условията за отпускане на еднократна помощ на лица и семейства за задоволяване на инцидентни, възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизнено важни дейности.

„Най-малко 70 процента от жителите на общината се нуждаят от рехабилитация. И какво се случва ако всички тези жители започнат да отправят молби до ОбС за отпускане на еднократна помощ”, попита Георгиева.

Кметът изрази притеснението си от факта, че важни стратегически документи не подлежат на коментар, разисквания, предложения, становища от страна на общинските съветници. Като пример даде Програмата за интегрирано развитие на Общината – „един много важен стратегически документ, обхващащ много дълъг период, в който всички вие трябваше да вземете активно участие, но за съжаление това не се случи”.

„Акцентът, който поставяме в ОбС – на заседания на комисии и на сесия, за мен е много отдалечен от потребностите и очакванията за развитието на Общината”, сподели мнението си Соня Георгиева. Тя призова съветниците да си помислят по какъв начин се лобира за отпускане на еднократни финансови помощи и това ли е основната грижа, която те заявяват за жителите.

https://pronewsdobrich.bg/2021/04/27/sonya-georgieva-ne-mislya-che-obs-tryabva-da-se-prevrashta-v-zdravna-kasa-i-sotsialno-podpomagane/

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре