Тодор Гикински: По проблема в Стожер работим от година, до утре вода ще има (ВИДЕО)

26.07.2021

22.07.2021 г. 13:20:26 ч. / ИА Добруджа

Надявам се, че до вечерта или най-късно до утре вода в Стожер ще има, заяви председателят на борда на директорите на ВиК - Добрич инж. Тодор Гикински в студиото на медийна група „Добруджа“. Той изрази несъгласие с мнението на участниците в днешния протест в Стожер, че липсата на вода е още от края на миналата година. Проблемът е от много скоро, но ние работим по него повече от година, заяви Тодор Гикински. Той обясни, че цялото село се захранва само от една помпена станция.

„Още по-миналата година разбрахме, че сондажът е много компроментиран и с много лоши показатели на водата и започнахме работа. Работим не от днес, не от вчера, а от повече от една година. През лятото потреблението на вода е много по-голямо и затова се получи някакъв частичен недостиг на вода в село Стожер. Не говорим за пълна липса на вода, а за някакъв времеви пояс, в който няма вода. И в момента има наши техника и хора там и се надявам още тази вече да нормализираме водоподаването в село Стожер. Ние не сме безотговорни хора. Ако трябва ще работим и на осветление, но това, което ние трябва да свършим, ще бъде свършено. Ще се постарая и аз да сляза до там и да помогна с каквото мога“, заяви Тодор Гикински.

Дейностите по възстановяването на помпената станция са били забавени и от дъждовете, защото до нея няма път и в продължение на дни тя е била недостъпна.

За да се захранва от още един източник с вода Стожер, Тодор Гинкински е внесъл предложение в Община Добричка и в Областна администрация – Добрич за изграждане на трасе с дължина около 7 км., което да свърже мрежата в селото с Дебрене. От ВиК изчакват отговора на местната власт дали ще подсигурят необходимите материали. След това водното дружество със своя техника и персонал ще изгради трасето.

„С тази идея на 100% ще се гарантира водоподаването на село Стожер. Когато Общинският съвет на Община Добричка вземе решение, ние имаме готовност веднага да започнем да работим по това трасе“, обясни Тодор Гикински.

В протеста в Стожер участваха и жители на други села.

По отношение на сигнала за липса на вода в Ново Ботево от петък до неделя всяка седмица в последния месец, Тодор Гикински е категоричен, че режим няма.

„Вода не спираме никъде. Налягането е слабо, защото консумацията е по-голяма през почивните дни. Това, което подаваме в понеделник, го подаваме и в петък. Не е сериозно твърдението, че спираме водата. Не съм съгласен, че и в Росеново няма вода. Там има по-ниско налягане по някое време на денонощието. Днес и там имаме хора, които работят. Ще вземем мерки и за Ново Ботево, и за Росеново. Преди моето идване преди 4 години много населени места в областта нямаха вода. В Добрич също съумяхме да няма недостиг на вода, въпреки всички атаки от много страни. Миналата година имаше голям проблем в Бранище и Плачи дол, но и него съумяхме да го решим. Имаме план за действие и всички проблеми ще бъдат решени. Складовете ни са пълни с достатъчно материали и техника. Хората, които работят на терен, вече са доста по-мотивирани откакто съм тук“, заяви Тодор Гикински.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

http://dobrudjabg.com/novina/todor-gikinski-po-problema-v-stojer-rabotim-ot-godina-do-utre-voda-shte-ima-video-/71316?fbclid=IwAR2bG71kaIuVWVEIeRwI0KOyGzo30C2Hp2pBvX1jG8t2tlBC8BiNCfL259Y

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре