Стожерци пренесоха протеста пред ВиК-Добрич (ВИДЕО)

26.07.2021

22.07.2021 г. 15:05:43 ч. / ИА Добруджа

Пред ВиК-Добрич пренесоха протеста си жителите на село Стожер. След като успяха за кратко да блокират движението по пътя Добрич – Варна в 10.00 часа, два часа по-късно те се преместиха пред централата на водното дружество, за да разговарят лично с изпълнителния директор инж. Тодор Гикински.

„От септември ни обяснявате едно и също: „Работим, почакайте!“. Колко да чакаме още, на Великден сме посрещали гости с тубите с вода“, гневяха се стожерци. В телефонен разговор с кмета на Стожер Илко Митков Гикински го е уверил, че ще говори с протестиращите жители на селото, но в крайна сметка не се яви пред хората.

Обяснение за ситуацията даде началникът на район Община Добричка Янко Димитров.

„Ще пуснем нова помпа, дайте ни малко време и ни оставете да работим“, обърна се към хората Янко Димитров. Той пое ангажимент до 4-5 дни проблемът да бъде решен.

„Ако след този срок въпросът с водата в Стожер не се реши, ще дойдем отново, но този път ще бъдем много повече“, заяви за медийна група „Добруджа“ кметът на Стожер Илко Митков.

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/stojerci-prenesoha-protesta-pred-vik-dobrich-video-/71321?fbclid=IwAR0cxi4hm5DIFaOd0fQXEoZm7Z2Mbidc9_GHUVG1cGVICkkuD0PT7fJyS7U

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре