95 хил. лева са постъпили от ползване на полски пътища в община Добричка през миналата стопанска година (ВИДЕО)

29.09.2021

29.09.2021 г. 14:46:03 ч. / Михаил Добромиров

Малко над 95 хиляди лева са постъпилите средства от ползване на полските пътища в община Добричка през стопанската 2020-2021 година. На сесията днес съветниците одобриха докладна записка на кмета за реализираните приходи от отдаване под наем на полските пътища, общинска собственост, в масивите, както и предприетите мерки срещу неправомерното им ползване през стопанската 2020-2021 година. Неплатените суми към 31 август са малко над хиляда лева. През периода не са постъпвали сигнали за неправомерно ползване на полски пътища. Не са установени нарушения при извършените проверки в землищата на селата в община Добричка. Полските пътища на територията на общината са общо 22 784 декара.

На сесията днес съветниците одобриха формирането на самостоятелна паралелка в 8 клас с по-малко от 10 ученици в ОбУ “Добри Войников” в с. Победа за настоящата учебна година.

Сред одобрените докладни беше и Годишният отчет за изпълнението на бюджета на Общината, изпълнението по сметките за средства от Европейския съюз и състоянието на общинския дълг за 2020 г.

В края на сесията съветникът Икбал Мариянов постави два въпроса на кмета Соня Георгиева. Първият бе относно искането му отпреди няколко месеца за поставяне на камери за видеонаблюдение в детската градина в Стожер, а вторият – за монтиране на предпазни съоръжения в края на селото заради опасност от ПТП.

Георгиева обясни, че са проведени срещи с директорката на детската градина, която след анализа да внесе докладна записка за необходимостта от видеонаблюдение, но такава до момента няма.

По второто питане кметът припомни, че пътят е част от републиканската пътна мрежа и Общината не може да поставя никакви ограничители. Освен това пътят е ремонтиран по проект, което също е пречка за каквито и да е интервенции по него. Изпратено е писмо до АПИ за предприемане на мерки във връзка със зачестилите  инциденти, добави още Георгиева.

 

Пълен запис на сесията можете да гледате тук!

Виж видеото

http://dobrudjabg.com/novina/95-hil-leva-sa-postypili-ot-polzvane-na-polski-pytishta-v-obshtina-dobrichka-prez-minalata-stopanska-godina-video-/72900

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре