Дискусия с народни представители за пътната инфраструктура инициира кметът на Община Добричка

27.06.2022

За 14.00 часа днес е насрочена срещата на кмета на Община Добричка Соня Георгиева с народни представители от Добричка област. Тема на дискусията ще бъде критичното състояние на републиканската пътна инфраструктура на територията на общината. А конкретният повод е ескалирането на напрежението сред жителите на осем села, които с години са потърпевши от изключително лошото състояние на републикански път ІІІ–7105 /Средище-Хитово/ - Балик - Пчелник - Житница - Лясково - Козлодуйци - Добрич, в частта от км 17+ 749 до км 34+134. Този път е единствената възможност за връзка с областния център на живеещите в Житница, Тянево, Лясково, Камен, Черна, Крагулево, Пчелник и Козлодуйци – за обществен превоз, ежедневно пътуване на учащи се и работещи, снабдяване със стоки и продукти, и не на последно място - за транспортиране на лица, нуждаещи се от спешна медицинска помощ.

След поредния протест, който се проведе на 15 юни, кметът Георгиева незабавно инициира обявяването на декларация за позицията на Община Добричка за сезиране на институциите, която беше гласувана от Добричкия общински съвет на 16 юни.

„Община Добричка и Добричкият общински съвет заявяваме категоричната си подкрепа към всички жители, които десетилетия са потърпевши от окаяното състояние на пътната инфраструктура. И настояваме за спешни и адекватни действия, които са абсолютно във Вашите правомощия! Липсата на реакция към тези наболели проблеми е не просто неглижиране, а безспорно пренебрежение към живеещите в нашата община и погазване на човешките права. Апелираме за адекватната Ви и спешна реакция!“ е официално декларираната позиция.

С декларацията се търси съдействието на Министър-председателя на Република България, на МРРБ, Министерството на финансите, Областния управител на Област Добрич и ОПУ-Добрич.

На срещата, която ще започне в 14.00 часа на 27 юни в заседателната зала в сградата на Община Добричка, се очаква присъствието на народните представители Мая Димитрова, Йорданка Костадинова, Галина Събева, Деница Сачева, Ивайло Христов и Хасан Адемов.

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре