СЪОБЩЕНИЕ относно стартирането на строително – монтажните дейности на обекти по проекти финансирани по ПРСР чрез ДФЗ и МИГ Добричка

08.09.2014

СЪОБЩЕНИЕ

 

Стартираха строително – монтажните дейности на обекти по проекти финансирани по ПРСР чрез ДФЗ и МИГ Добричка

 

След съгласуване на всички процедури за избор на изпълнители за СМР, доставка и монтаж на съоръженията и строителен надзор стартираха строително – монтажните дейности по следните проекти:

 

Проект: „Чрез спорт по – здрави и енергични в община Добричка” – Договор №38/3/3210150 между Държавен фонд „Земеделие”, Сдружение „МИГ ДОБРИЧКА” и Община Добричка на обща стойност 103 095,43 лв.

Основна цел на проекта: Да се превърне територията на община Добричка в жизнена селска среда, чрез повишаване качеството на живот. Подобряване на условията за живот чрез осигуряване на достъп на населението до спортни и свързани със свободното време и отдих услуги. Чрез изграждане/реконструиране на спортно игрище в село Стожер да се подобри жизнената среда на населението на територията на община Добричка.

На 01.09.2014 г.се откри строителната площадка в с.Стожер. Изпълнител на СМР дейностите е „Добруджа Билдинг” ЕООД гр.Добрич, строителен надзор „СС-КОНСУЛТ” ЕООД гр.Варна и доставка и монтаж на спортните съоръжения за спортната площадка – „Ас-Строй” ЕООД гр.Русе.

 

Проект: „Изграждане на детски площадки и ландшафтно оформление на парково пространство в селата – Божурово и Стефаново на община Добричка” – Договор №38/3/3220153 между Държавен фонд „Земеделие”, Сдружение „МИГ ДОБРИЧКА” и Община Добричка на обща стойност 70 529,86 лв.

 

Основна цел на проекта: Подобряване качеството на живот и жизнената среда за жителите на територията на община Добричка, като условие и предпоставка за икономическо и социално възраждане на населените места. Подобряване условията на живот в с.Божурово, с.Стефаново и намиращите се в близост до тях населени места, чрез осигуряване на достъп на населението до местата за отдих и свободно време, като предпоставка за по – добър живот в селата и средство за пълноценно общуване и срещи с външни посетители. Чрез изграждането на детските площадки, паркове и зелени площи в населените места на община Добричка те се обособят като социални средища, около които постепенно ще се развива социалната и икономическа активност на населението.

На 01.09.2014 г.се откри строителната площадка в селата Божурово и Стефаново. Изпълнител на СМР дейностите е „МОНОЛИТ” ООД гр.Добрич, строителен надзор „АРЕА ПРОЕКТ” ЕООД гр.Русе и доставка и монтаж на детските съоръжения за детските площадки и паркови елементи – „ИМПРЕСИЯ 99” ООД гр.Провадия.

 

Проект: „Изграждане на детски площадки и ландшафтно оформление на парково пространство в селата – Одърци, Дончево и Смолница на община Добричка” – Договор №38/3/3220152 между Държавен фонд „Земеделие”, Сдружение „МИГ ДОБРИЧКА” и Община Добричка на обща стойност 111 745,07 лв.

 

Основна цел на проекта: Подобряване качеството на живот и жизнената среда за жителите на територията на община Добричка, като условие и предпоставка за икономическо и социално възраждане на населените места. Подобряване условията на живот в с.Одърци, с.Дончево, с.Смолница и намиращите се в близост до тях населени места, чрез осигуряване на достъп на населението до местата за отдих и свободно време, като предпоставка за по – добър живот в селата и средство за пълноценно общуване и срещи с външни посетители. Чрез изграждането на детските площадки, паркове и зелени площи в населените места на община Добричка те се обособят като социални средища, около които постепенно ще се развива социалната и икономическа активност на населението.

Предстои да се открият строителните площадки в селата Одърци, Дончево и Смолница. Изпълнител на СМР дейностите е „МОНОЛИТ” ООД гр.Добрич, строителен надзор „СС-КОНСУЛТ” ЕООД гр.Варна и доставка и монтаж на детските съоръжения за детските площадки и паркови елементи за обектите в селата Одърци и Смолница – „ИМПРЕСИЯ 99” ООД гр.Провадия, а за обекта в с.Дончево - „Ас-Строй” ЕООД гр.Русе.

 

Проведени са тръжните процедури за избор на изпълнител и по Договор № 38/3/3210518 „Реиновиране на спортна площадка в с.Победа”, Договор №38/3/3210511 „Реиновиране на спортна площадка в с.Карапелит” и Договор № 38/3/3220516 „Рехабилитация на парковото пространство в селата Бенковски и плачи дол”. Документацията по проведените процедури е изпратена в Държавен фонд „Земеделие” за последващ контрол и съгласуване.

предишна
  • Стожер
    20° C
    облачно
  • Победа
    20° C
    облачно
  • Карапелит
    20° C
    облачно
  • Овчарово
    20° C
    облачно
  • Ведрина
    20° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре