Информация за подадени проектни предложения по подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за

26.09.2016

      През текущия период на прием на заявления за подпомагане по заповед № РД09-552/02.08.2016г. на Министъра на земеделието и храните, община Добричка ще кандидатства с  три проектни предложения: „Рехабилитация на път DOB1108 - /ІІІ-293 (Паскалево – Свобода) - Росеново – Божурово – граница на община Добричка и община Крушари – Лозенец - DOB 2176/ от км 0+000 до  км. 11+987  на територията на община Добричка",  „Рехабилитация на улици в населени места на община Добричка” и „Реконструкция на водопроводната мрежа в село Плачи дол и на компрометирани участъци в селата Стефаново и Бранище”

Първите две проектни предложения са подадени в Областната дирекция на Държавен фонд „Земеделие” – Добрич на 16.09.2016г. 

Проектът „Рехабилитация на път DOB1108 - /ІІІ-293 (Паскалево – Свобода) - Росеново – Божурово – граница на община Добричка и община Крушари – Лозенец - DOB 2176/ от км 0+000 до  км. 11+987  на територията на община Добричка" възлиза на обща стойност 5 867 246,63 лв. С реализирането му ще бъде рехабилитиран участък от общински път с обща дължина 11,987 км. Общата цел на проектното предложение е подобряване на качеството на живот в община Добричка и постигане на социално-икономическо развитие, чрез осигуряване на достъпа на населението до работни места и публични услуги, посредством подновена пътна инфраструктура. Чрез инвестицията по проекта ще се осигури директна транспортна свързаност на населените места с по-висок клас път от републиканската пътна мрежа.От подобрените основни услуги ще бъде облагодетелствано населението на селата Божурово и Росеново, община Добричка, както и населението на с. Лозенец, община Крушари, което общо наброява 1619 души по данни на НСИ към края на 2015г.

Второто проектно предложение „Рехабилитация на улици в населени места на община Добричка” е с обща стойност 1 937 220,20лв. С реализирането на проекта ще бъдат рехабилитирани  18 улици в селата: Бенковски, Ведрина, Дончево, Козлодуйци, Котленци,  Ломница, Лясково, Овчарово, Одърци, Паскалево, Победа, Пчелино, Стефан Караджа, Стефаново, Стожер, Ф. Дянково и Черна.  Общата дължина на уличната мрежа, която е предвидено да бъде рехабилитирана е 7 219 м. Основната цел на проектното предложение е подобряване на  качеството на жизнената среда за жителите на населените места на  територията на община Добричка като условие и предпоставка за икономическо и социално възраждане. От реализирането на проекта ще бъдат облагодетелствани общо 10 068 души.

Предстои да бъде подадено третото проектно предложение „Реконструкция на водопроводна мрежа в село Плачи дол и на компроментирани участъци в селата Стефаново и Бранище”. С реализирането на проекта се цели подобряване на качеството на живот на населението и създаване на оптимална жизнена среда, чрез осигуряване на здравословна и благоприятна среда и достъп до качествени водоснабдителни услуги. 

предишна
  • Стожер
    11° C
    предимно облачно
  • Победа
    11° C
    предимно облачно
  • Карапелит
    11° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    11° C
    предимно облачно
  • Ведрина
    11° C
    предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре