Поздравителен адрес от Кмета на община Добричка по случай Международния ден на ромите - 8 април

04.04.2018

 

Поздравителен адрес

 

 

УВАЖАЕМИ РОМИ ОТ ОБЩИНА ДОБРИЧКА,

 

Поздравявам Ви по случай Международния ден на ромите – 8 април. На този ден всички ние изказваме своята признателност към хилядите роми, загинали по време на Холокоста в лагерите на смъртта. Това е денят, в който ромите от всички краища на земята се обединяват и заявяват своята позиция за мир, разбирателство и толерантност.

Доброто образование, реализацията в работата, повишаване стандарта на живот са в основата на развитието на ромския етнос днес и това е особено важно за неговата интеграция в обществото. Ръководството на Община Добричка знае за проблемите на ромите и полага усилия за решаването им. Заедно споделяме радостите и тревогите на делника и празника. Нека в този ден на почит и равносметка си пожелаем добро сътрудничество, сили и увереност в постигането на целите на интеграционната политика, за да бъде обществото ни силно и стабилно в своето развитие. Нека да живеем с уважение и разбирателство помежду си и предложим най-доброто за поколенията след нас.

Пожелавам на всички роми от община Добричка много здраве, късмет и благополучие! Продължавайте да разпространявате историята си, да я развивате, да се обогатявате културно и духовно, да показвате различни нюанси на вашата колоритна същност. Бъдете все така уверени и горди, отстоявайте вашите корени и традиции, и докажете, че можете да бъдете част от съвременното българско общество

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

 

 

2018 г.                                   С уважение,

                                               инж. Тошко Петков

кмет на община Добричка

предишна
  • Стожер
    12° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    12° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    12° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    12° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    12° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре