115 първокласници посрещат училищата в община Добричка

14.09.2020

1061 са учениците, които трябва да влязат в класните стаи в учебните заведения в община Добричка на 15 септември. На територията на общината функционират едно средно училище,  две обединени училища и десет основни училища. И всички те са готови за първия звънец на учебната 2020/2021 година.

Утре в 9.00 часа кметът на Община Добричка Соня Георгиева ще открие новата учебна година в Основно училище „Васил Левски“ в село Хитово и в Средно училище „Никола Вапцаров“ в село Карапелит – в 9.30 часа. В останалите учебни заведения в откриването на новата учебна година ще се включат заместник-кметовете Румяна Иванова, Атанас Дучев и Иван Пейчев и представители на общинската администрация. За всички първокласници са подготвени подаръчни комплекти - учебни помагала и пособия, от кмета Соня Георгиева.

Условията в учебните заведения са обезпечени за безпроблемно протичане на учебния процес. Във всичките 13 училища се осъществява целодневна организация на учебния ден от правоспособни учители с необходимата професионална квалификация и педагогически опит. Обзаведени са стаи за занимания по интереси и компютърни кабинети. Осигурени са обедно хранене и специализиран превоз за пътуващите ученици.  Учебната година започва и за 542 деца от 2 до 6-годишна възраст, посещаващи 30 детски градини.

 163 344 лв. са предоставени от Община Добричка за  текущи и основни ремонти в училищата и детските градини. Извършени са частични ремонти на покривни конструкции, физкултурни салони, учебни работилници, санитарни възли. Подменена е дървената дограма с PVC в класни стаи и коридори, поставен е ламинат. За всички училища са издадени становища от РЗИ - Добрич, за готовност за началото на новата учебна година. Осигурени са необходимите препарати за хигиенизиране на  помещенията в образователните институции. Вече са доставени и необходимите количества течно и твърдо гориво за есенно-зимния отоплителен сезон. Специализираният превоз на пътуващите ученици от общината ще се изпълнява от „Пътнически превози“ ЕООД, град Добрич.

предишна
  • Стожер
    8° C
    умерен дъжд
  • Победа
    8° C
    умерен дъжд
  • Карапелит
    8° C
    умерен дъжд
  • Овчарово
    8° C
    умерен дъжд
  • Ведрина
    8° C
    умерен дъжд
следваща
#
#
Нагоре