Набират кандидати за приемни родители

14.11.2022

Желаещи за приемни родители набира Областният екип по приемна грижа в Добрич. С приоритет са кандидатите, които искат да се грижат за деца с увреждане. Заявления се приемат за деца във възрастовата група от 0 до 3 години, деца от 3 до12 години и за деца от 12 до 18 години. Търсят се и кандидати, които искат да се грижат за две деца в семейството си.

Проучването и оценката на възможностите на желаещите да предоставят социалната услуга „Приемна грижа“ са в рамките на четири месеца. Всички професионални приемни семейства са финансово обезпечени в периода, в който полагат грижи за приемно дете.

Проектът „Приеми ме 2015“, развиващ социалната услуга „Приемна грижа“, в който е включена и област Добрич, е финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“, съфинансиран от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд. Проектът се реализира от Агенцията за социално подпомагане в партньорство с общините в Рeпублика България. Общините от област Добрич са Добрич, Добричка, Балчик, Каварна, Тервел, Крушари и Генерал Тошево.

Всеки желаещ да кандидатства може да получи информация от Областния екип по приемна грижа на адрес:

гр. Добрич, ул.„Независимост“, №7 етаж 11, стая 1116, 1117.

За контакти: Даниела Иванова – началник на Областен екип по приемна грижа,  0895 63 25 24.

предишна
  • Стожер
    23° C
    ясно небе
  • Победа
    23° C
    ясно небе
  • Карапелит
    23° C
    ясно небе
  • Овчарово
    23° C
    ясно небе
  • Ведрина
    23° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре