Лектори от Окръжен съд - Добрич ще изнесат уроци в 13 училища в община Добричка

10.11.2022

09.11.2022 г. 16:22:43 ч. / Михаил Добромиров

За поредна година Окръжният съд в Добрич се включва в Образователната програма “Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Партньори на съда са всички 13 училища в община Добричка. На територията на общината функционират 10 основни, 2 обединени и едно средно училище. Предвидено е в рамките на програмата лектори от Окръжния съд да изнесат уроци на правна тематика пред над 460 ученици от пети до единадесети клас.

Обучението ще започне на 11 ноември с лекции в Обединено училище „Пейо К. Яворов“ - с. Стефаново и Основно училище „Отец Паисий“ - с. Батово. До края на учебната година ще бъдат проведени срещи с възпитаници на училищата в селата Божурово, Ведрина, Дончево, Житница, Карапелит, Ловчанци, Овчарово, Победа, Смолница, Стожер, Хитово.

Образователната програма се осъществява по споразумение за сътрудничество между Висшия съдебен съвет и Министерството на образованието и науката. Програмата цели обогатяване на познанията на учениците за съдебната система в България, формиране на правна грамотност и култура, превенция на детската престъпност, повишаване степента на спазване на законите. В нея се включват учебни заведения и органи на съдебната власт от цялата страна. Окръжен съд – Добрич участва в образователната инициатива от нейното начало през учебната 2014/2015 година до сега.

Източник:Пресцентър Окръжен съд

https://dobrudjabg.com/novina/lektori-ot-okryjen-syd-dobrich-shte-iznesat-uroci-v-13-uchilishta-v-obshtina-dobrichka/82907?fbclid=IwAR1GMJ_zmrD4pXIShFMYVn4ZDLKrWMnRMuioggmcs2PReysRDlEGEZSPLHA

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре