Деца от община Добричка показаха таланта си в концерт за празника на ромите (ВИДЕО)

07.04.2023

 07.04.2023 г. 14:14:00 ч. / ИА Добруджа

Празничен концерт по повод утрешния Международен ден на ромите, се проведе днес читалище „Свобода-1940“ в село Стожер. Повече от 150 деца от учебните заведения на територията на община Добричка се включиха в празничното събитие, организирано от Община Добричка.

Обединени от посланието „Слънцето свети еднакво за всички“, малките изпълнители представиха ритуали, песни и танци, характерни за ромската култура.

На сцената се изявиха ученици от десет училища в селата Победа, Ловчанци, Карапелит, Стефаново, Хитово, Смолница, Житница, Дончево, Стожер и Божурово,  децата от детска градина „Здравец“ в Стожер и представители на читалищата в Стефаново и Воднянци.

Уважението към ближния, към неговите ценности, отново ни събира заедно, за да отбележим един празник, значим за тези жители на община Добричка, които формират ромската общност, заяви в своето приветствие  към участниците кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Интегрирането на ромската общност е и ще бъде във фокуса на управлението на  Община Добричка. Равноправието, гарантиращо отстояването на личната свобода обаче предполага не само споделянето на блага, а споделянето на отговорности, които са неизменна част в процеса на развитие на едно общество и на всяка личност, каза Георгиева, която в края на концерта връчи грамоти на ръководителите на всички групи.

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/deca-ot-obshtina-dobrichka-pokazaha-talanta-si-v-koncert-za-praznika-na-romite-video-/86478

предишна
  • Стожер
    14° C
    слаб дъжд
  • Победа
    14° C
    слаб дъжд
  • Карапелит
    13° C
    умерен дъжд
  • Овчарово
    14° C
    слаб дъжд
  • Ведрина
    14° C
    слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре