Започна изграждането на нова детска градина в Бранище (ВИДЕО)

18.04.2023

 13.04.2023 г. 11:14:58 ч. / ИА Добруджа

Първа копка на новата сграда на детската градина в село Бранище бе направена днес.

Фирмата изпълнител Събирателно дружество „Възход-Арньо-Апостолова“ ще извърши строителните дейности в срок до 4 месеца, след което започваме обзавеждането и очакваме в края на годината новата сграда да бъде напълно готова да приеме децата, обясни кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

В бюджета на общината са заложени 800 000 лева за изграждането на обекта, който ще бъде с обща застроена площ 655 кв. м.

В новата сграда са предвидени помещения за отглеждането и обучението на две групи с по 14 деца. Всяка група ще разполага със занималня с кът за хранене и спалня, съблекалня, тоалетна и умивалня. Предвидена е и зала за спортни и музикални занимания. Ще бъдат обособени помещения за методичен кабинет, кабинет на директора, здравен кабинет и изолационно помещение със санитарен възел. В новото детско заведение ще функционират кухненски блок и котелно. Външните пространства ще бъдат благоустроени. Предвижда се изграждане на две площадки за игра за всяка от групите и обща спортна площадка. В непосредствена близост ще бъде изградена и външна чешма.

24 деца посещават към момента детската градина, като желаещите са повече от местата, защото имаме заявени 29 родителски желания, обясни директорът Павлина Ковачева. Интерес има от всички съседни населени места, включително и от град Добрич.

Планирано е през есента да отвори врати още една нова детска градина в Община Добричка - тази в село Стефан Караджа, чието строителство приключи на 7 април.

Репортаж на Димитър Узунов и Стефан Калев

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/zapochna-izgrajdaneto-na-nova-detska-gradina-v-branishte-video-/86609

предишна
  • Стожер
    14° C
    умерен дъжд
  • Победа
    14° C
    умерен дъжд
  • Карапелит
    13° C
    интензивен дъжд
  • Овчарово
    14° C
    умерен дъжд
  • Ведрина
    14° C
    умерен дъжд
следваща
#
#
Нагоре