Соня Георгиева: Свършихме много през този мандат, ще продължим и през следващия (ВИДЕО)

20.06.2023

 20.06.2023 г. 10:30:33 ч. / ИА Добруджа

През изминалите 4 години успяхме да свършим много, а това, което не сме, се надявам да го продължим през следващия мандат. Това заяви кметът на Община Добричка Соня Георгиева в интервю за медийна група „Добруджа“.

Тя поясни, че ще се кандидатира за кмет на Община Добричка, ако получи доверието на вътрешнопартийните органи и Националния съвет на БСП. Тръгвам изключително уверена в тази битка и се надявам, че ще бъда подкрепена от партийните членове и от всички жители на община Добричка, заяви Соня Георгиева.

В последната седмица на юни, която по традиция е празнична за общината, кметът направи равносметка на свършеното през годината и през мандата дотук. В петък, от 14.00 часа, в залата на драматичен театър „Йордан Йовков“ в Добрич ще се проведат тържествено събрание и концерт, като ще бъдат връчени и годишните награди на общината на жители, които допринасят за нейното развитие. Кулминацията на празничната седмица ще бъде 54-ото издание на събора край Дебрене. В събота, в 9.30 часа, в местността Славната канара ще бъде открит фолклорният фестивал „Песни и танци и слънчева Добруджа“. Над 2 000 изпълнители от България, Украйна и Румъния ще се изявят на петте сцени.

 

Соня Георгиева отбеляза, че мандатът дотук е бил труден и изпълнен с много непредвидими предизвикателства – пандемията, инфлацията, политическата криза в страната, войната в Украйна, а на регионално ниво и вътрешнопартийни противоречия и три смени на председателя на Общинския съвет.

Аз, моят екип, служителите на общинската администрация, кметовете и кметските наместници на селата доказахме през този период, че можем да посрещнем достойно всички кризи и да направим общината едно по-добро място за живеене, заяви Соня Георгиева.

Още с встъпването в длъжност бе изпълнен поетият през предизборната кампания ангажимент за отпадане на таксите за детските градини, като мярка за задържане на младите хора в общината. Две години по-късно бе взето такова решение на национално ниво, но Община Добричка беше пионер в това отношение.

През настоящия мандат не беше закрита нито една детска градина или училище в общината, въпреки демографската криза в България.

Община Добричка дори инвестира собствени средства в изграждането на нови детски градини. В Стефан Караджа строителството вече приключи и в началото на септември новата сграда ще отвори врати. Основите на новата детска градина в Бранище вече са положени и до 4 месеца тя също ще бъде готова.

Приоритет за Соня Георгиева е и запазването на 15-те лекарски практики на територията на общината, тъй като в нея липсват поликлиника или здравно заведение. Затова през мандата са вложени над 71 000 лв. за ремонт на здравните служби и над 40 000 лв. за оборудването и обзавеждането им.

През миналата седмица бе въведен в експлоатация новоизграденият водопровод за Стожер, с което се решава един силно наболял за селото проблем.

За последните три общински бюджета за рехабилитация на пътните настилки на 299 улици са инвестирани 8 300 000 лв.

През изминалия мандат е обновен и автомобилният парк на общината – със средства от общинския бюджет са закупени нова автовишка, специализиран камион за сметосъбиране, багер, трактор, високопроходим автомобил, а други автомобили са придобити по проекти.

Всичко това е станало възможно благодарение на по-високата събираемост на местните данъци и такси през изминалите три години, без данък недвижими имоти и такса битови отпадъци да бъдат увеличавани през периода.

Репортаж на Димитър Узунов и Петър Петров

https://dobrudjabg.com/novina/sonq-georgieva-svyrshihme-mnogo-prez-tozi-mandat-shte-prodyljim-i-prez-sledvashtiq-video-/88340

предишна
  • Стожер
    11° C
    облачно
  • Победа
    11° C
    облачно
  • Карапелит
    11° C
    облачно
  • Овчарово
    11° C
    облачно
  • Ведрина
    11° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре