На тържествен концерт Община Добричка връчва Годишните си награди за 2022 година (СНИМКИ)

26.06.2023

 23.06.2023 г. 14:32:24 ч. / ИА Добруджа

Тържественият концерт, посветен на Празника на Община Добричка, се провежда днес в залата на Драматичен театър „Йордан Йовков“. Тържеството започна в 14,00 ч.

В рамките на празничното събитие се провежда и тържествената церемония за връчването на Годишните награди на Община Добричка за 2022 година за постигнати значими резултати в местното самоуправление, в образователно-възпитателния процес, в читалищната дейност. За принос в развитието на Община Добричка са отличени и представители на земеделския сектор и бизнеса. Обявяват се и носителите на специалната Награда на Кмета на Община Добричка.

 

Ето и носителите на наградите на Община Добричка:

 

КАТЕГОРИЯ „НАЙ-ДОБРО КМЕТСТВО ЗА 2022 г.“

СЕЛО ПЛАЧИ ДОЛ С КМЕТ АТАНАС ПЕНЕВ

Кметство село Плачи дол с кмет Атанас Пенев се награждава за добри резултати в административното обслужване. С последователността в усилията за подобряване на условията в селото, с атрактивните инициативи и събития, които се организират, Плачи дол се утвърждава като едно от най-предпочитаните населени места за живеене на територията на община Добричка. Жителите на село Плачи дол са повече от 800. В населеното място функционират читалище, детска градина, здравна служба и няколко частни фирми. 

 

КАТЕГОРИЯ „НАЙ-ДОБРО НАСЕЛЕНО МЯСТО С КМЕТСКИ НАМЕСТНИК ЗА 2022 г.“

СЕЛО СТЕФАН КАРАДЖА С КМЕТСКИ НАМЕСТНИК  НИКОЛАЙ СТАНЧЕВ

Кметско наместничество село Стефан Караджа с кметски наместник Николай Станчев се награждава за добри резултати в административното обслужване, висока събираемост на местните данъци и такси и реализиране на приходи от продажба на наем на общинско имущество. Към момента в селото живеят 446 души. През 2022 г. бе обновена Каралезката чешма и се създаде музейна експозиция „100 години „Песента на колелетата“ в НЧ „Асен Златаров-1940“, което допринесе за повишаване атрактивността и интереса към територията на община Добричка.

 

КАТЕГОРИЯ НАЙ-ДОБРО УЧИЛИЩЕ ЗА 2022 г.

ОУ „ХРИСТО БОТЕВ“ – СЕЛО СТОЖЕР, С ДИРЕКТОР СТАНКА ИВАНОВА

Училището се награждава за цялостна педагогическа и творческа дейност, издигане престижа на учебното заведение и за постигнати високи резултати през учебната 2022/2023г. ОУ “Христо Ботев“ е най-голямото основно училище в община Добричка. В него се обучават 111 ученици от първи до седми клас.

В училището работи висококвалифициран педагогически персонал. През следващата учебна 2023/2024 г. училището ще чества своя 120-годишен юбилей.

 

 

КАТЕГОРИЯ НАЙ-ДОБРА ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА 2022 г.

ДГ „СЛЪНЧИЦЕ“ – СЕЛО БОЖУРОВО, С ДИРЕКТОР МАРИЯ МИЛАНОВА

Екипът на детското заведение се награждава за висок професионализъм и осигуряване на образование при подходяща среда за учене чрез игра.

Желана територия за децата, даваща възможност за равен шанс и качествено образование чрез съчетаване на добрите традиции в образованието, където се възпитават, обучават, развиват физически и интелектуално от професионален екип 29 деца от 2 до 6-годишна възраст. Успешно се интегрират децата, чийто майчин език е различен от българския.

 

 

КАТЕГОРИЯ НАЙ-ДОБРО ЧИТАЛИЩЕ ЗА 2022 г.

НЧ "ГЕОРГИ ТОДОРОВ – 1940" – С.ВЛАДИМИРОВО, С ЧИТАЛИЩЕН СЕКРЕТАР АНТОАНЕТА СТАМОВА

Читалището се награждава за творческата дейност и отлично представяне при участия в регионални и национални конкурси. Представителният ансамбъл за автентичен фолклор и танци е с особен принос в опазването, съхранението и популяризирането на добруджанския фолклор.

Грамота и златен медал получиха Смесената певческа група, Представителният танцов ансамбъл за автентични танци „Главанци“ и Виктория Митева, които представиха Община Добричка в ХII издание на Националния събор на българското народно творчество в Копривщица на 6 август 2022 г.

 

 

АРЕНДАТОР С ПРИНОС КЪМ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА 2022 г.

„ПЛАНИК – ВЪЛЧЕВ” ЕООД – СЕЛО КОЗЛОДУЙЦИ, С УПРАВИТЕЛ ПЛАМЕН ВЪЛЧЕВ

 „Планик – Вълчев” ЕООД - с. Козлодуйци, с управител Пламен Вълчев се награждава за постигнати високи резултати в земеделието.

Основната дейност на фирмата е зърнопроизводство – рапица, пшеница, слънчоглед, царевица. Фирмата обработва над 20 000 дка земя и разполага със собствена база за съхранение на зърнено-житни култури. Осигурява постоянна работа на 30 души от района.

Има принос в практическото обучение на младите, партньор е по проект „Ученически практики“. Винаги се отзовава в помощ на кметствата, подпомага децата и възрастните хора в района.

 

 

ЖИВОТНОВЪД С ПРИНОС КЪМ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА 2022 г.

„НАСТО – ПЕТ“ ЕООД – СЕЛО СТЕФАНОВО, С УПРАВИТЕЛ СТОЯН ПАНТЕЛЕЙМОНОВ

 

„НАСТО – ПЕТ“ ЕООД  –  с. Стефаново, с управител Стоян Пантелеймонов се награждава за постигнати високи резултати в областта на животновъдството и отглеждането на домашни птици.

„НАСТО – ПЕТ“ ЕООД е създадено преди 20 години с цел отглеждане на патици мюлари. Произвежда пастет от 100% угоен патешки дроб, пушено патешко магре и пушено патешко филе с бранд "Златните патици".

 

 

ЗЕМЕДЕЛСКА КООПЕРАЦИЯ С ПРИНОС КЪМ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА 2022 г.

ЗКПУ „Александър Стамболийски“ – село Смолница, с управител Димитър Димитров

 

ЗКПУ „Александър Стамболийски“ - с.Смолница, с управител Димитър Димитров се награждава за постигнати добри производствени и финансови резултати за стопанската година, високи средни добиви от пшеница, ечемик, слънчоглед, царевица, рапица. Основна дейност на кооперацията е производство, преработка, съхранение и реализация на селскостопанска продукция. Винаги се отзовава в подкрепа на кметството с техника за почистване при зимни условия. Финансово подкрепя културни и спортни мероприятия.

 

 

КАТЕГОРИЯ “ИКОНОМИЧЕСКИ ДЕЙНОСТИ С ПРИНОС КЪМ ОБЩИНА ДОБРИЧКА ЗА 2022 г.“

„БИОПРОГРАМА“ ЕАД – СЕЛО ЧЕРНА, С УПРАВИТЕЛДЕСИСЛАВ ДИОНИСИЕВ

„Биопрограма“ ЕАД – село Черна, с управител Десислав Дионисиев се награждава за принос към Община Добричка и постигнати високи резултати в производствения процес при отглеждането и събирането на суровините до готовия продукт. Базата се намира в село Черна и е специализирана в преработката на слънчогледово семе. Технологията е последно поколение и процесът е изцяло механизиран.

Фирмата е един от най-големите български износители на билки, сушени плодове, подправки и лечебни растения за фармацевтичната, козметичната и хранително-вкусовата промишленост в Европа и САЩ.

 

Очаквайте още снимки и видеорепортаж от празничното събитие!

https://dobrudjabg.com/novina/na-tyrjestven-koncert-obshtina-dobrichka-vrychva-godishnite-si-nagradi-za-2022-godina/88447

 

предишна
  • Стожер
    14° C
    облачно
  • Победа
    14° C
    облачно
  • Карапелит
    14° C
    облачно
  • Овчарово
    14° C
    облачно
  • Ведрина
    14° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре