Община Добричка ще осигури временен безлихвен заем за реализирането на проект

27.06.2023

 27.06.2023 г. 14:19:17 ч. / Михаил Добромиров

Община Добричка ще осигури  временен безлихвен заем в размер на 30 хиляди лева за финансиране на разходи по договор, сключен между МИГ Добричка и Държавен фонд „Земеделие“, след като съветниците одобриха това на днешното редовно заседание.

Средствата са за  изпълнението на проект „Развиване на туристически продукт за образователен и развлекателен туризъм на територията на община Добричка“, в рамките на който е планирано създаване на посетителски център, обучителен център и атракцион за обучение по безопасно движение по пътищата, провеждане на образователни и развлекателни събития в закритото училище в с.Паскалево. Поради огромния скок на цените на всички материали, които използват в производството, високата инфлация и липса на суровини и материали доведоха до невъзможността за сключване на договори с избрани изпълнители. Това наложи провеждането на нови пазарни проучвания за актуализиране на цените на активите и забави изпълнението по договора. С Анекс от 26.04.2023 год. сключен между Държавен фонд „Земеделие“ и Сдружение „МИГ Добричка“ и Община Добричка, срокът за изпълнение по административния договор е удължен до 10.12.2024 год.

Одобрената безвъзмездна финансова помощ е 184 167,95 лева без ДДС. За разплащане с избраните изпълнители на дейностите по проекта, възниква необходимост от предоставяне на временен безлихвен заем от бюджета на общината в размер на 30 000 лева. След представяне на окончателно искане към Управляващия орган и признаване на извършените разходи, средствата ще бъдат възстановени по бюджетната сметка на общината.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-shte-osiguri-vremenen-bezlihven-zaem-za-realiziraneto-na-proekt/88553

предишна
  • Стожер
    14° C
    облачно
  • Победа
    14° C
    облачно
  • Карапелит
    14° C
    облачно
  • Овчарово
    14° C
    облачно
  • Ведрина
    14° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре