Програма „РОМАКТ“ бе представена в Община Добричка

20.07.2023

 Про Нюз Добрич

20.07.2023 | 15:01

Работна среща с представители на местни институции във връзка с подписано споразумение за изпълнение на Програма „РОМАКТ“ в община Добричка се проведе на 19 юли, съобщават от местната управа.

Съвместната програма на Европейската комисия и Съвета на Европа, която се изпълнява в България от 2013 г., цели увеличаване капацитета на местните власти за разработване и прилагане на приобщаващи политики и планове за социалното включване на уязвими ромски общности.

25 представители на училища и читалища на територията на община Добричка, на МИГ – Добричка, на Второ Районно полицейско управление в Добрич, здравни и младежки медиатори се включиха в дискусията, която бе открита от кмета Соня Георгиева. Тя приветства участниците и подчерта значимостта на споразумението, подписано по Програма „РОМАКТ“, както и необходимостта от диалог по различни теми и предизвикателствата, свързани с уязвими ромски общности.

Координаторът Кадрин Хасанов запозна присъстващите с формата на бъдещите съвместни дейности. Съставът на Общинската работна група, която се създава по време на действието на Програмата, бе представен от експерта Цонко Цонев.

Споделени бяха и добри практики от други общини, в които „РОМАКТ“ е партнирала. Обсъдени бяха възможностите за сътрудничество между общностите от различните населени места и сформирането на местна активна група.

https://pronewsdobrich.bg/programa-%E2%80%9Eromakt%E2%80%9C-be-predstavena-v-obshtina-dobrichka-p351954

предишна
  • Стожер
    11° C
    облачно
  • Победа
    11° C
    облачно
  • Карапелит
    11° C
    облачно
  • Овчарово
    11° C
    облачно
  • Ведрина
    11° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре