Българският флаг се вее в осем села в община Добричка (ВИДЕО)

21.07.2023

 21.07.2023 г. 14:28:12 ч. / ИА Добруджа

Деветметрови пилони с националния трибагреник на България са разположени на територията на община Добричка. По инициатива на кмета Соня Георгиева българският флаг вече се вее в осем села, които са своеобразни входове на границите на община Добричка.

Идеята за поставянето на пилони с българското знаме е от преди повече от 1 година, каза за медийна група „Добруджа“ кметът на Община Добричка Соня Георгиева. Необходимо бе да се набележат населените места, в които да се маркира територията на общината.

Монтирането на пилоните започна преди 2 месеца, тъй като трябваше да се изградят и фундаменти за тях.

На първо време решихме да се поставят пилони с българския флаг в осем населени места, уточни тя.

Съоръженията са от фибропласт и са разположени на входа на селата Стефаново, Стожер и Бранище. Националното знаме на България се вее и в центъра на Паскалево, Победа, Батово, Приморци и Карапелит.

Община Добрич граничи със 7 общини – Добрич, Балчик, Генерал Тошево, Тервел, крушари, Аксаково и Вълчи дол. Територията ни е голяма –  приблизително 1 300 кв. км. Идеята е не само да обозначим териториално границите на общината, но и да акцентираме върху значението на българския флаг, който, според мен, трябва да се вее във всяко едно населено място в страната, коментира кметът на община Добричка.

Финансирането за поставянето на пилоните с българското знаме е предимно с общински средства, но имаме и дарители. В две от селищата хората искаха да има пилони със знамена на повече от едно място в селото. Това са населените места Стефаново и Паскалево. В тази връзка бе и участието на дарителите, които финансираха монтажа на втория поли, добави Соня Георгиева.

Тя каза още, че идеята е поетапно да се поставят български знамена и в други селища на територията на община Добричка.

Кметът сподели, че хората реагират много радушно на идеята с българските знамена. Отзвукът е много положителен, както от разговорите с жителите на селата, така и в социалните мрежи, каза още тя.

Репортаж на Галина Бозукова и Стефан Калев

Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/bylgarskiqt-flag-se-vee-v-osem-sela-v-obshtina-dobrichka-video-/89153

предишна
  • Стожер
    11° C
    облачно
  • Победа
    11° C
    облачно
  • Карапелит
    11° C
    облачно
  • Овчарово
    11° C
    облачно
  • Ведрина
    11° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре