Д-р Ердинч Хаджиев: С 4 652 „виртуални“ жители се е увеличила Община Добричка (ВИДЕО)

27.07.2023

 26.07.2023 г. 15:45:42 ч. / ИА Добруджа

Бившият председател на Общинския съвет на Община Добричка д-р Ердинч Хаджиев съобщи днес, че населението на Община Добричка се е увеличило с 4 652 души през последните 4 години. Според него, това са „виртуални жители“, които ще „станат реални по време на изборите“.

В края на днешното заседание на общинския съвет д-р Ердинч Хаджиев представи в залата предоставената му от общинската администрация информация, свързана с негово питане от сесията през месец юни. От справката става ясно, че през изминалите 4 години са регистрирани 4 652-ма души.

„Тази информация ме шокира. Имаме една реална община, с реално живеещи хора в нея, и една виртуална община с 4 652 жители. Тази виртуална община става реална по време на избори. Тя избира кмета на общината, общински съветници и кметове по населени места. Това е един вид зараза“, заяви общинският съветник и поясни, че това е законно, но е неморално. „Ако продължаваме с тези темпове на регистрация, то на следващите избори вероятно виртуалната община, ще надмине реално живеещите в общината“, каза той. „Това е вътрешен изборен туризъм, но щом законодателят го позволява, вината е у него  и аз ще поставя този въпрос пред нашия народен представител за представяне в Парламента. По този начин изборите се опорочават“, категоричен беше д-р Хаджиев.

Кметът на общината Соня Георгиева поиска думата, но настоящият пресдседател на общинския съвет д-р Даниела Йорданова не й позволи изказване, като посочи, че съгласно правилника не се правят разисквания относно отговор на питането.

Имам право на съвещателен глас, отговори Соня Георгиева и заяви, че не може да се вменяват некоректни данни от трибуната на Общинския съвет.

 Изказването на д-р Хаджиев и опитът за отговор на кмета Соня Георгиева може да гледате във видеото след 50-ата минута.

https://dobrudjabg.com/novina/d-r-erdinch-hadjiev-s-4-652-virtualni-jiteli-se-e-uvelichila-obshtina-dobrichka-video-/89296

предишна
  • Стожер
    13° C
    умерен дъжд
  • Победа
    13° C
    умерен дъжд
  • Карапелит
    13° C
    слаб дъжд
  • Овчарово
    13° C
    умерен дъжд
  • Ведрина
    13° C
    умерен дъжд
следваща
#
#
Нагоре