Съветниците одобриха Община Добричка да партнира на Община град Добрич при кандидатстване с проект по ПВУ

22.08.2023

 22.08.2023 г. 11:05:16 ч. / Михаил Добромиров

Добрички общински съвет даде съгласие Община Добричка да кандидатства с предложение за инвестиция по процедурата „Екологосъобразна мобилност“, финансирана по Механизма за възстановяване и устойчивост. Докладната записка бе внесена от кмета Соня Георгиева като допълнителна на вчерашното извънредно заседание на общинския съвет.

Допустими кандидати по процедурата са 40-те градски общини, попадащи в обхвата на Приоритет 2 на Програмата за развитие на регионите 2021-2027, сред които е и Община град Добрич, а Община Добричка е допустим партньор. За целите на процедурата е задължително кандидатстването в партньорство минимум между две общини и един оператор на обществена услуга за превоз на пътници.

Община град Добрич възнамерява да кандидатства в партньорство с Община Добричка и „Градски транспорт Добрич“ ЕООД.

В тази връзка на 17 август е постъпило писмо от Община град Добрич с отправена покана към Община Добричка за партньор в изпълнение на проектно предложение по процедурата. 

Община Добричка е допустима по изпълнение на инфраструктурни мерки за безопасна градска мобилност, насочени към пешеходци и велосипедисти. В качеството си на партньор ще се включи, като изпълни осветеност на пешеходни пътеки в натоварени участъци с концентрация на ПТП в близост до образователна, социална, административна и културна инфраструктура в населените места. Планирано е поставянето на общо 32 броя осветителни тела в 24 села в общината.

С приетото решение се дава съгласие Община Добричка да  осигури собствен принос в размер на 10% от допустимите разходи по проекта, но не повече от 20 хиляди лева, както и да подпише партньорско споразумение с Община град Добрич за реализацията на проекта.

https://dobrudjabg.com/novina/syvetnicite-odobriha-obshtina-dobrichka-da-partnira-na-obshtina-grad-dobrich-pri-kandidatstvane-s-proekt-po-pvu/89895

предишна
  • Стожер
    11° C
    ясно небе
  • Победа
    11° C
    ясно небе
  • Карапелит
    11° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    11° C
    ясно небе
  • Ведрина
    11° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре