Медиаторът Мира Стефанова с награда „Вдъхновение“ от БХК

13.12.2023

 Мира Стефанова, която работи като образователен медиатор в училище „Добри Войников“ в село Победа, бе една от отличените от Българския хелзинкски комитет. Церемонията по връчване на годишните награди „Човек на годината“ се проведе снощи в столицата.

Освен голямата награда, специални отличия бяха връчени в 6 категории, като призът „Вдъхновение“  бе за Мира Стефанова.

Мира е преживяла домашно насилие и е платила ужасяващо висока лична цена, след като отказва да приеме ролята си на безгласна жертва. Посвещава се на каузата да помага на всяко дете и момиче, което минава през този ад. Оказва помощ  на десетки деца, които живеят в бедност, посочват от БХК.

Носители на голямата награда "Човек на годината" на Българския хелзинкски комитет, станаха протестиращите в подкрепа на Дебора Михайлова от Стара Загора и Фондация "Будителките".

В резултат на гражданската енергия парламентът беше принуден да приеме дълго отлаганите поправки в Закона за защита от домашно насилие.

 

https://dobrudjabg.com/novina/mediatoryt-mira-stefanova-s-nagrada-vdyhnovenie-ot-bhk/92878?fbclid=IwAR1oIR-Z9GXL0ojcJCVPo6OUSbY5LeHxOWDD-jmIgMM7NTFUn68vY5cM38A

предишна
  • Стожер
    12° C
    облачно
  • Победа
    12° C
    облачно
  • Карапелит
    12° C
    облачно
  • Овчарово
    12° C
    облачно
  • Ведрина
    12° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре