НЯМА ВЪЗСТАНОВЕНИ УЧИЛИЩНИ ЗЕМИ, ИМА ЗЕМИ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА, КАЗВА ЗАМ.КМЕТЪТ ДИКО ИВАНОВ

28.11.2016
Няма възстановени училищни земи по закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Има възстановени земи на община Добричка. Това заяви за Медийна група Добруджа зам.кметът по финансовите въпроси Дико Иванов във връзка с искането на директора на училището в Стожер Пламен Тодоров, да бъдат предоставени на учебното заведение част от средствата от дарените на училището земи, които според директора, възлизат на почти 150 дка. Пламен Тодоров заяви по време на сесията на Общински съвет в четвъртък, че ако до края на декември той не получи от общината сума, която задоволява интересите на него и колегите му, ще повдигане съдебен иск.
НЯМА ВЪЗСТАНОВЕНИ УЧИЛИЩНИ ЗЕМИ, ИМА ЗЕМИ НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА, КАЗВА ЗАМ.КМЕТЪТ ДИКО ИВАНОВ

Няма възстановени училищни земи по закона за собствеността и ползването на земеделските земи. Има възстановени земи на община Добричка. Това заяви за Медийна група Добруджа зам.кметът по финансовите въпроси Дико Иванов във връзка с искането на директора на училището в Стожер Пламен Тодоров, да бъдат предоставени на учебното заведение част от  средствата от дарените на училището земи, които според  директора, възлизат на почти 150 дка. Пламен Тодоров заяви по време на сесията на Общински съвет в четвъртък, че ако до края на декември той не получи от общината сума, която задоволява интересите на него и колегите му, ще повдигане съдебен иск.
Назад във времето не са предприети действия за възстановяване на т.н. училищни земи. Ако г-н Тодоров успее да докаже, че тези земи са собственост на училището в Стожер, той ще е прав, коментира зам.кметът и допълни, че само за 8 години общината е дофинансирала образованието с над 2 млн. лв., в т.ч. и училището в с.Стожер. Преди две седмици са  преразпределени средства за училищата в размер на  241 596, като за Стожер сумата е 25 864 лв. Дико Иванов припомни, че на заседание на постоянна комисия кметът инж. Тошко Петков е заявил: Ще направим така, че във всяко едно училище всеки ученик да получи по 1855 лв., както е по единния разходен стандарт (ЕРС) за категорията на нашите училища. (Сега сумата е 1740 лв.) Само че в момента никой не може да каже колко ще е т.н. условно-постоянен разход  от допълнителния компонетн за 2017 г.
Ние сме си изпълнили ангажимента към училището в Стожер, допълни зам.кметът Дико Иванов и уточни, че по негова сметка то трябва да бъде дофинансирано с около 20 000-21 000 лв., които трябва да стигнат за заплати, нормален учебен процес и да си подържат сградата.
В заключение зам.кметът заяви: Ако директорът докаже, че има 150 дка училищни земи, те ще му бъдат предоставени, да ги отдава под аренда, да взима парите, да ги разпределя, но ще преосмислим нашата политика за дофинансиране.  

ИА Добруджа

предишна
 • Стожер
  10° C
  предимно облачно
 • Победа
  10° C
  предимно облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  предимно облачно
 • Ведрина
  10° C
  предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре