Безводието изкарва на протест жителите на Алцек и Хитово

14.01.2022

 By Pro News Dobrich  14.01.2022  127  No Comment

Липсата на вода или ниското й налягане изкарва на протест жителите на добричките села Алцек и Хитово. Той ще се проведе на 17 януари, понеделник, от 13 часа на центъра на Хитово.

„От 2019 година постоянно даваме сведения, че в центъра налягането е ниско, няма вода. Обаче от 25-26 декември, вече 20 дни, в цялото село нямаме капка вода”, каза за Про Нюз Добрич кметът на Алцек Акиф Салим. Той обясни, че в селото живеят около 560 души, има малки деца, детската градина се посещава от 16 малчугани. Кметът разказа, че на около километър от Алцек има селска чешма. „Всеки взема тубите и отива на чешмата за вода. С каручки, с каквото намерим”, обясни Салим. Посочи, че от ВиК само вдигали рамене и казвали, че ще се реши проблемът.

В Хитово като цяло вода има, но няма налягане по главната улица, каза кметският наместник Иванка Александрова. Обясни, че понякога спират крана на долните улици и тогава има малко вода и на главната, която е на по-високо. Посочи, че заради ниското налягане се налага да пълнят пералните с маркучи, къпят се с канчета. По думите на Александрова проблемът е от повече от две години.

Разказа, че постоянно викат служители на ВиК, те отстраняват аварии, идва за кратко водата и после пак спира.

https://pronewsdobrich.bg/2022/01/14/inzh-gikinski-podmenyame-chast-ot-vodoprovodite-na-selata-altsek-i-hitovo/

предишна
 • Стожер
  20° C
  ясно небе
 • Победа
  20° C
  ясно небе
 • Карапелит
  19° C
  ясно небе
 • Овчарово
  20° C
  ясно небе
 • Ведрина
  20° C
  ясно небе
следваща
#
#
Нагоре