ЮЛИЯНА АНТОНОВА-МУРАТА ЩЕ ГОСТУВА В ОБЩИНА ДОБРИЧКА

20.05.2022

20.05.22, 09:41 часа    Преглеждания: 27  Мария Стефанова  Коментирай

Община Добричка е единствената в България, която дипломатът Юлияна Антонова-Мурата избра да посети при поредното си завръщане на родна земя от Япония на 21 май.

Визитата й е предвидена за 14 юни. В 9.30 часа Юлияна Антонова-Мурата ще се срещне с кмета на Община Добричка Соня Георгиева. 10.00 е началният час на срещата и с кметове и кметски наместници на 68-те населени места на територията на община Добричка. В дискусията ще се включат директори на образователни институции и представители на 45-те читалища в общината.

Утвърдила изключителната си популярност като автор на едни от най-продаваните книги през последните години в България – „Сан сан, Япония“, „Моши моши, Япония“, „Уки уки, Япония“, Юлияна Антонова-Мурата е и сред творците със специално присъствие в класацията на Българското национално радио „Българските посланици на културата 2021“. Тя е сред 24-те талантливи българи – своеобразни посланици на българската култура по света. През декември 2021 г. Юлияна Антонова-Мурата бе избрана сред десетките номинации на български творци - писатели, поети, художници, режисьори, хореографи, куратори, които направиха присъствието на България знаково в световните територии на духа.

Вписала в земния си път и Страната на изгряващото слънце, десетилетия Юлияна Антонова-Мурата гради и с безспорния си творчески финес, и с професионалната си реализация като дипломат уникалния енергиен диалог между българи и японци.

https://www.dobrichonline.com/novini/69772/yuliyana-antonova-murata-shche-gostuva-v-obshchina-dobrichka

 

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  8° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре