Община Добричка получи „зелена светлина“ за побратимяване с турската Тепебашъ

25.05.2022

 25.05.2022 г. 14:16:16 ч. / Михаил Добромиров

Община Добричка да се побратими с Община Тепебашъ, Ескишехир, Република Турция. Това решиха днес общинските съветници в Община Добричка, след като приеха предложението на кмета Соня Георгиева.

От докладната записка става ясно, че е получено предложение за сътрудничество и партньорски отношения с Община Тепебашъ от кмета Ахмет Атач. Заявен е интерес за съвместна дейност между общините в областта на здравето, социалните въпроси, културата, спорта, изкуството и науката.

Тепебашъ е една от двете общини на Ескишехир, класифицирана като „голяма община”, където живеят около 800 000 души. Ескишехир е модерен турски град в Анадола, разположен в северозападната част на страната, на 233 км западно от Анкара и на 330 км югоизточно от Истанбул, построен по европейски образец. Градът един от най-богатите в Турция, с развито селско стопанство, туризъм, индустрия и логистични транспортни услуги. Известен е с невероятните атракции, с развит исторически, културен, природен и медицински туризъм.

Считам, че подписването на двустранно споразумение за побратимяване с Община Тепебашъ, Ескишехир, ще създаде допълнителни възможности за обмяна на опит и информация за различни сфери на дейност, за реализация на съвместни инвестиционни проекти и икономически форуми, а също така ще позволи на жителите на нашите общини по-близо да се запознаят с историята, културата, обичаите и традициите на страните, се казва в докладната на кмета Соня Георгиева.

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-poluchi-zelena-svetlina-za-pobratimqvane-s-turskata-tepebashy/78775

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре