Поздравителен адрес от Кмета на община Добричка по повод Деня на народните будители – 1-ви ноември

30.10.2017

 

Уважаеми дейци на науката, просветата и културата,

Уважаеми общественици и жители на община Добричка,

 

За мен е чест да Ви поздравя с Деня на народните будители – 1 ноември!

Първи ноември е общобългарски празник на историческата памет и национално самочувствие, отстоявани през годините от знайни и незнайни книжовници, просветители и борци за национално освобождение, вдъхвали вяра на народа в собствените му сили исъхранили духовните ценности на нацията.

Нека в този ден да си спомним и да отдадем своята почит към всички велики българи,които са показали какво означава да милееш за Родината си и с гордост да си готов да отдадеш живота си за нея.

 Народ, който не помни и не тачи своето минало, не може да очаква достойно бъдеще.Нека никога да не ги забравяме, да помним делата им и да бъдем техни последователи! Нека силата на българския дух да бъде извор на нови идеи и нови постижения!

1 ноември е празник за всички наши съвременници, които виждат смисъл в това да поддържат духа ни буден, хора, чиято мисия в живота е да съхраняват и предават завещаното ни историческо наследство!Да си пожелаем да има повече съвременни будители, които да дават добрия пример и да пробуждат стремежа у всички нас към активност и вяра в по-доброто!

Честит Ден на народните будители!

 

 

01.11.2017 г.                       С уважение,

инж. Тошко Петков

Кмет на Община Добричка

предишна
  • Стожер
    25° C
    облачно
  • Победа
    25° C
    облачно
  • Карапелит
    25° C
    облачно
  • Овчарово
    25° C
    облачно
  • Ведрина
    25° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре