С общопрактикуващите лекари в община Добричка се срещна кметът Соня Георгиева

08.12.2021

Актуални проблеми, свързани със здравеопазването в населените места в община Добричка, бяха обсъдени на среща с общопрактикуващи лекари днес. На работната среща, инициирана от кмета Соня Георгиева, присъстваха представители на 15-те лекарски практики на територията на общината. Всички се включиха активно в диалога и споделиха проблемите си.

Обсъдено бе състоянието на лекарските кабинети и помещенията в здравните служби в селата. 112 366 лв. са средствата, инвестирани в ремонтни дейности в сградния фонд през последните две години, заяви кметът Георгиева. Предстои планирането на строително-монтажните дейности, които ще бъдат извършени през предстоящата 2022г. За неотложни ремонти в сградите на здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа настояха медици.

В отговор на предложението на кмета Соня Георгиева за финансово подпомагане при осигуряването на медицинско оборудване, присъстващите се обединиха около идеята да бъдат закупени кардиографи и хладилници за съхранение.

„Здравеопазването е основен приоритет в Програмата за управление на Община Добричка за мандат 2019-2023 г. Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване на живеещите на територията на община Добричка ще бъде акцент и при подготовката  на Бюджет 2022. А конструктивният диалог с общопрактикуващите лекари е не само необходим, но е от съществено значение при реализирането на общинската политика в сферата на здравеопазването“, заяви кметът Соня Георгиева.

предишна
  • Стожер
    5° C
    ясно небе
  • Победа
    5° C
    ясно небе
  • Карапелит
    5° C
    ясно небе
  • Овчарово
    5° C
    ясно небе
  • Ведрина
    5° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре