Овчарово, Батово, Златия и Божурово празнуват на 6 септември

05.09.2022

Шестият ден на септември по традиция се е утвърдил като празничен за четири села в община Добричка - Овчарово, Батово, Златия и Божурово. Тържествата в село Овчарово ще започнат още на 5 септември. За 18.30 ч. е предвидена празнична литургия, която ще предшества фолклорния концерт. Тържествената вечер в навечерието на Деня на Съединението ще завърши със заря, съобщи кметът на село Овчарово Николай Николов.

С богата програма ще отбележи своя празничен ден село Батово. 11.00 е началният час на празничния концерт, сподели кметът Мариана Димитрова. 80-годишнината от преименуването на древното село Чаталар в село Батово ще бъде отбелязана с представянето на книгата на Георги Казанджиев „История на село Батово“. Жителите и гостите на Батово ще имат възможност да празнуват заедно с оркестър „Мега“.

Ежегодният събор на село Златия, който тази година е под надслов ,,Да се обединим около българския фолклор и традиции!“, ще започне в 10.00 часа. В празничния концерт на площада пред читалището ще се представят група „Пъстроцвет“ и самодейци от читалище „Георги Раковски“, сподели кметският наместник Галина Костадинова.

Своите пожелания за здраве и благополучие към всички жители на Овчарово, Батово, Златия и Божурово отправя кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

 

предишна
  • Стожер
    9° C
    предимно ясно
  • Победа
    9° C
    предимно ясно
  • Карапелит
    12° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    9° C
    предимно ясно
  • Ведрина
    9° C
    предимно ясно
следваща
#
#
Нагоре