Иновативен образователен проект на Община Добричка получи подкрепата на ЦОИДУЕМ

22.08.2023

Проектът „Създаване на мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение в община Добричка“ е одобрен и получава финансиране в размер на 30 000 лв. Община Добричка се включи в Конкурсната процедура 33.22-2023 на Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства (ЦОИДУЕМ), а проектното и предложение е класирано на второ място сред 36 кандидатстващи по Приоритет 2. Реализиране на форми за развитие на интеркултурна компетентност на всички субекти в системата на предучилищното и училищно образование за позитивно образователно и интеркултурно взаимодействие.

Проектът „Създаване на мобилна група от преподаватели като иновативна форма на обучение в община Добричка“ е с продължителност 12 месеца и ще се реализира в 12 детски градини в община Добричка. Целевите групи обхващат 230 деца, техните родители, както и педагогически специалисти и непедагогически персонал в системата на предучилищното образование. Ангажираните с реализацията на иновативния проект  ще работят за утвърждаването на устойчив процес на образователната интеграция на деца от етническите малцинства и етнокултурните общности, за оптимизиране на ефективността при взаимодействието на образователните институции и семействата.

В рамките на проекта ще бъде архивирана и систематизирана и информация за културното наследство и етнокултурното многообразие, която ще бъде съхранена в илюстрован сборник „Огърлица от шарени мъниста“.

предишна
  • Стожер
    14° C
    ясно небе
  • Победа
    14° C
    ясно небе
  • Карапелит
    14° C
    ясно небе
  • Овчарово
    14° C
    ясно небе
  • Ведрина
    14° C
    ясно небе
следваща
#
#
Нагоре