Мерки за енергийна ефективност подобряват образователната среда в СУ"Никола Вапцаров" с. Карапелит, община Добричка

11.09.2023

Община Добричка е с одобрен  Проект „Модернизация на образователната среда - въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на Средно училище "Никола Вапцаров" с. Карапелит, община Добричка“  по конкурсната процедура BG-RRP-1.007 „Модернизация на образователна среда” на Национален план за възстановяване и устойчивост. Финансирането е в размер на 1 069 084 лв.

Проектът предвижда модернизация на образователната среда чрез въвеждане на енергоспестяващи мерки: топлоизолиране на покривни конструкции; система за отопление/ охлаждане с термо - помпени агрегати „въздух-въздух“; изграждане на хибридна фотоволтаична система за производство на електроенергия за собствени нужди; въвеждане на система за подготовка на БГВ с термодинамични електрически отоплители; система за сградна автоматизация и управление и др.

В рамките на проекта ще бъдат модернизирани и кабинетите, което ще спомогне за създаване на благоприятна, иновативна и подкрепяща среда, повишаваща мотивацията за учене и самоподготовка на учениците.

Ще се осигури съвременна материална база, която гарантира здравословни и качествени условия за обучение чрез изграждане на сигурна, екологична, устойчива, привлекателна и безопасна среда за обучение, възпитание и социализация на учащите за разгръщане на техния потенциал.

Проектът е с продължителност 35 месеца.С изпълнението на проектното предложение се цели училището да се превърне в модернизирано и иновативно място за учениците, с което да се намали преждевременното им напускане на образователната система и изграждане на по-висока увереност в собствените им умения за бъдещата им социална, професионална и личностна реализация.

 

 

предишна
  • Стожер
    12° C
    слаб дъжд
  • Победа
    12° C
    слаб дъжд
  • Карапелит
    12° C
    слаб дъжд
  • Овчарово
    12° C
    слаб дъжд
  • Ведрина
    12° C
    слаб дъжд
следваща
#
#
Нагоре