Проект „Бъдеще за децата в община Добричка“ надгражда социалните услуги в Общностния център в с.Стефаново

12.09.2023

Проектът „Бъдеще за децата в община Добричка“е одобрен и получава финансиране в размер на 391 165  лв. от Програма"Развитие на човешките ресурси" 2021-2027 г., приоритетна ос„Социално включване и равни възможности“ по процедураBG05SFPR002-2.003 „Бъдеще за децата“.

Срокът на  изпълнение на проекта е година и 9 месеца, а дейностите  ще надграждат социалните услуги, предоставяни в Общностния център в с.Стефаново. Те са свързани с мерки, насочени към деца със затруднения в развитието си и включват здравна профилактика - подобряване на достъпа до здравна грижа, формиране и развитие на родителски умения, подобряване на семейната среда, повишаване на училищната готовност на децата, както и предотвратяване на изоставянето им.

Чрез проекта 200  децата на възраст от 0 до 7 години и техните семейства, и младежи до 20 години, ще имат достъп до комбинация от иновативни, интегрирани социални, здравни и образователни услуги, както и мерки за превенция и подкрепа.  

Услугите ще са с голям мобилен компонент, част от тях ще се предоставят в Общностния център, а други - в домовете на потребителите или в друга среда.

предишна
  • Стожер
    12° C
    умерен дъжд
  • Победа
    12° C
    умерен дъжд
  • Карапелит
    12° C
    умерен дъжд
  • Овчарово
    12° C
    умерен дъжд
  • Ведрина
    12° C
    умерен дъжд
следваща
#
#
Нагоре