Проект „Бъдеще за децата в община Добричка“ цели успешно социално включване на подрастващите в реалния живот

29.11.2023

Няколко вида услуги по проект „Бъдеще за децата в община Добричка“ стартират в първия ден на месец декември: услуги за ранно детско развитие на деца до 7- годишна възраст;услуги за ранна интервенция на уврежданията на деца до 7 години и работа с тях; предоставяне на патронажна грижа за деца до 3 години.

От тези услуги ще се възползват общо 200 деца и техните семейства, като потребителите на услугата за ранно детско развитие до 7-годишна възраст са 60 деца и техните семейства, услугата за ранна интервенция на уврежданията ще обслужва 40 деца и семействата им, а патронажна грижа ще бъде предоставена на 80 деца  до 3-годишна възраст, на техните семейства и на бременни жени.

Освен това са предвидени превантивни и подкрепящи услуги в общността за още 20 деца и младежи до завършване на средно образование; здравна профилактика и превенция чрез повишаване на здравната култура на децата и услуги за насърчаване на социално-икономическата интеграция на маргинализираните общности.

Услугите по проект „Бъдеще за децата в община Добричка“ ще се извършват в Общностния център в с. Стефаново, подкрепен и финансиран от Световната банка, и на мобилен принцип.

След извършен подбор е сформиран професионален екип от специалисти, който включва социални работници, медиатори, педиатър, мед.сестра, акушерка, АГ специалист, психолог, социален педагог, логопед, стоматолог.

Подадени са заявления от родителите на деца, за които е установена потребност от включване в проекта. Той е с продължителност 19 месеца, като крайната дата е 28 юни 2025 г. Общата стойност на договора е малко над 391 000 лв. безвъзмездна финансова помощ от Министерството на труда и социалната политика по процедура „Социално включване и равни възможности, финансиран по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г., съфинансирана от ЕС.

предишна
  • Стожер
    15° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    15° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    11° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    15° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    15° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре