Община Добричка с три одобрени проекта по ПУДООС

25.04.2023

Три са одобрените проектни предложения на Община Добричка в ежегодния конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам” в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда“ на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Те ще се реализират в селата Победа, Стефаново и Хитово.

14 993 лв. ще бъдат предоставени за реновиране на детската площадка в рамките на проекта „Чиста околна среда в с.Победа“.

Със 7 496 лв. ще бъде финансирана инициативата „Зелено детско сърце“ в детска градина „Дъга“ в село Стефаново. Във фокуса на проекта енавлизането на съвременните тенденции в сферата на опазване на околната среда в образователния процес. Предвидено е и оформянето на екологично пространство в двора на детската градина. Ще бъде изградена екоплощадка за безопасна игра, ще се поставят къщички и хранилки за птици.

„Обичам природата - и аз участвам“ е проектът, който ще се реализира в  ОУ "Васил Левски" в село Хитово. Проектните дейности на стойност 7 500 лв. включват изграждане на беседка в училищния двор, където ще се провеждат и уроци на открито. Осигурено е финансиране за разширяване обхвата на задълженията на изградената група „Зелени патрули“, която следи за почистване на училищния двор и прилежащите райони. Ще бъдат организирани и походи до близките местности с цел запознаване с растителните видове и опазване на редките и ценни растения в природата.

Целта на кампанията „Чиста околна среда - 2023 г.“ е да изгради обществено отношение по въпросите, свързани с опазването на околната среда, да повиши загрижеността към мястото, в което живеем.

предишна
  • Стожер
    10° C
    предимно облачно
  • Победа
    10° C
    предимно облачно
  • Карапелит
    10° C
    предимно облачно
  • Овчарово
    10° C
    предимно облачно
  • Ведрина
    10° C
    предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре