Община Добричка отбеляза 106 години от Добричката епопея (ВИДЕО)

07.09.2022

 07.09.2022 г. 15:06:33 ч. / ИА Добруджа

Община Добричка отбеляза днес  106 години от Добричката епопея на  Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия за освобождението на Добруджа край село Козлодуйци. В началото на събитието бе отслужена заупокойна молитва в памет на героите, отдали живота си в памет на героите, отдали своя живот за свободата на Добруджа.

„И днес, отново ще отправим своята признателност и молитва за всички, сражавали се  по тези земи за независимостта  на отечеството ни. Поклон пред мъжеството на силните, на  достойните,  вчертали живота си за пребъдването на България !”, каза в словото си кметът на община Добричка Соня Георгиева. 

 Венци и цветя, в знак на признателност към войните, платили с живота си отстояването на българската земя, поднесоха кметът на общината  Соня Георгиева, областният управител Здравко Здравков, председателят на Добрички общински съвет – д-р Ердинч Хаджиев, Тони Йорданов –дарил финансови средства за изграждането на Мемориала, представители на политически партии, граждани.

 Виж видеото

https://dobrudjabg.com/novina/obshtina-dobrichka-otbelqza-106-godini-ot-dobrichkata-epopeq-video-/81301

 

предишна
  • Стожер
    11° C
    предимно облачно
  • Победа
    11° C
    предимно облачно
  • Карапелит
    11° C
    разкъсана облачност
  • Овчарово
    11° C
    предимно облачно
  • Ведрина
    11° C
    предимно облачно
следваща
#
#
Нагоре