ОБЩИНА ДОБРИЧКА ОБСЪДИ ДНЕС ОСИГУРЯВАНЕТО НА ДЪРВА ЗА ОГРЕВ С ДГС - ДОБРИЧ

13.09.2022

13.09.22, 14:33 часа    Преглеждания: 41  Гергана Кадикянова  Коментирай

Осигуряването на дърва за огрев за живеещите в населените места в община Добричка бе дискутирано днес на среща между кметовете и кметските наместници и Директора на Държавно горско стопанство - Добрич

На срещата, инициирана от кмета на Община Добричка Соня Георгиева, присъстваха инж. Цанко Николов – директор на Държавно горско стопанство – Добрич, и инж. Ивайло Тодоров – експерт от Североизточно държавно предприятие.

Състоянието на общинските гори в земеделските земи по землища, разпределението на общинските гори по дървесни видове, планираното ползване на дървесина в ДГС – Добрич, за 2022 г. бяха сред акцентите в презентацията на инж. Николов.

Представена бе и конкретна информация за планираните количества дървесина за местното население за 2022 г., както и анализи за продажбите за 2020 г., 2021 г. и 2022 г.

 „Намеренията ни са да не се променя цената на дървесината до края на 2022 г.“, заяви инж. Николов.

Сред поставените от кметовете проблеми бяха определянето на конкретни срокове за доставката на заявените количества дървесина по села, редуцирането на случаите с презапасяването с дърва в някои домакинства. Дискутирани бяха и варианти за транспортирането на дървесината, за да се избегнат проблемите, провокирани от конкуренцията между транспортните фирми.

https://www.dobrichonline.com/novini/71570/obshchina-dobrichka-obsdi-dnes-osiguryavaneto-na-drva-za-ogrev-s-dgs-dobrich

предишна
  • Стожер
    11° C
    разкъсана облачност
  • Победа
    11° C
    разкъсана облачност
  • Карапелит
    13° C
    предимно ясно
  • Овчарово
    11° C
    разкъсана облачност
  • Ведрина
    11° C
    разкъсана облачност
следваща
#
#
Нагоре