За 107 ученици удари първият училищен звънец в село Стожер (ВИДЕО)

15.09.2022

 15.09.2022 г. 13:04:29 ч. / ИА Добруджа

14 първокласници прекрачиха днес за първи път училищния праг в ОУ „Христо Ботев“ в село Стожер, община Добричка, където тържествено се откри поредната учебна година. Общо 107 ученици в 7 паралелки ще се обучават в учебното заведение. 103 от тях са от село Стожер, а останалите 4 са от с. Дебрене, съобщи Станка Иванова – директор на ОУ „Христо Ботев“.

За поредна година училищата в страната отварят врати  в условията на епидемична обстановка, а това ни научи да бъдем много отговорни и дисциплинирани. Уверена съм, че и тази учебна година ще се справим с предизвикателствата, каза при откриването директорът.

Няма спад в броя на първокласниците в сравнение с предходни години. Обичайно посрещаме около 14 и 15 деца в първи клас, каза класният ръководител на първокласниците в Стожер Росица Йорданова. Този път те са 7 момчета и 6 момичета и част от тях дори могат да четат, благодарение на обучението им в местната детска градина, уточни учителят.

Сред гостите на тържественото откриване на учебната година бе кметът на Община Добричка Соня Георгиева, която подари на първокласниците книжки и помагала, както и материали и консумативи, които да използват в учебния процес. На тържеството присъства и кметът на село Стожер Илко Митков, който пожела успешна година на всички ученици в ОУ „Христо Ботев“.

За мен вълнението на 15 септември е винаги много голямо, макар че съм работила като учител над 30 години, каза Станка Иванова, която е директор на ОУ „Христо Ботев“ от 3 години. Тя е уверена, че учебната 2022-2023 година ще бъде успешна, макар че се очертава да бъде и трудна. Иванова добави, че ръководеното от нея учебно заведение е с дългогодишни традиции и през следващата 2023 г. ще отбележи 120-годишен юбилей.

 Репортаж на Галина Бозукова и Петър Петров

https://dobrudjabg.com/novina/za-107-uchenici-udari-pyrviqt-uchilishten-zvynec-v-selo-stojer-video-/81501

предишна
  • Стожер
    17° C
    облачно
  • Победа
    17° C
    облачно
  • Карапелит
    17° C
    облачно
  • Овчарово
    17° C
    облачно
  • Ведрина
    17° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре