150 ГОДИНИ ОТ ГИБЕЛТА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ ОТБЕЛЯЗВАТ В БОЖУРОВО И ХИТОВО

15.02.2023

 15.02.23, 15:00 часа    Преглеждания: 34  Добрич новини  Коментирай

Събития, посветени на Апостола на свободата, се провеждат в учебните заведения в селата Хитово и Божурово в навечерието на 150 години от гибелта му

Тематичните часове „Потомци сме на Левски“, „Апостоле, от теб се учим всички“, както и драматизацията на „Апостола в премеждие“ сложиха началото на проявите за патронния празник на Основно училище „Васил Левски“ в село Божурово, който ще се проведе на 17 февруари. Учениците участват в конкурса за рисунка “Портрет на Васил Левски“, в изработката на картички на тема „Левски през моите очи“. Състезание по краснопис и създаване на есе „Левски - образът на нашата вечност“ се провеждат в часовете по български език и литература. Надпревара „Лъвски скок“ е предвидена в часовете по физическо възпитание и спорт.

Кулминацията на честването на патронния празник на 17 февруари ще събере бивши учители и възпитаници на ОУ “Васил Левски“ в Божурово в 10.00 ч.

За 17 февруари е предвиден и патронният празник на ОУ “Васил Левски“ в село Хитово, който ще започне в  9.30 ч. За да се включат в националната инициатива за отбелязване на 150 години от гибелта на Апостола, в 12.00 ч. учениците ще четат стихове от произведението на Христо Ботев „Обесването на Васил Левски“.

https://www.dobrichonline.com/novini/74051/150-godini-ot-gibelta-na-vasil-levski-otbelyazvat-v-bozhurovo-i-khitovo

 

предишна
  • Стожер
    10° C
    облачно
  • Победа
    10° C
    облачно
  • Карапелит
    10° C
    облачно
  • Овчарово
    10° C
    облачно
  • Ведрина
    10° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре