В Добричката община предвиждат неотложни ремонти на 58 улици в села

12.02.2020

 Добричка община, 11 февруари /Юлияна Христова, БТА/

В Добричката община предвиждат да бъдат направени неотложни ремонти на 58 улици в села, за които е необходим ресурс от над 547 000 лева. Общинският съвет реши на днешното си заседание да бъде отправено предложение до министъра на финансите част от държавната субсидия за капиталовите разходи да бъде трансформирана за неотложни ремонти на уличната мрежа.

На територията на общината има над 700 улици, повечето от които са изграждани преди четири десетилетия. През последните пет години по инвестиционната програма на общината са рехабилитирани близо 250 улици и участъци от отсечки, посочват от кметската управа. В бюджета за новата финансова година е предвидено обновяването на около 70 улици в 50 населени места.

Въпреки инвестициите остават улици с нарушена проходимост и, за да се ограничи разрушаването на настилките, трябва в най-кратки срокове увредените участъци да се възстановят - да се изкърпят дупки, да се запълнят пукнатини или определени зони да се преасфалтират. Тези дейности са част от текущото поддържане на уличните настилки, за които общината ще поиска целеви трансфер за финансиране.

предишна
 • Стожер
  9° C
  облачно
 • Победа
  9° C
  облачно
 • Карапелит
  9° C
  облачно
 • Овчарово
  9° C
  облачно
 • Ведрина
  9° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре