С ПУБЛИЧЕН ЖРЕБИЙ ДОБРИЧКАТА ОБЩИНА ЩЕ ОПРЕДЕЛИ КОЙ ДА ПОДГОТВИ ПРОЕКТ ЗА ДЕТСКИ АТРАКЦИИ

24.02.2020

 23.02.2020293НДТ

С публичен жребий ще бъде избран изпълнителят, който да подготви инвестиционен проект за изграждане на площадка за обучение по безопасност на движението и на други обекти в закрито преди няколко години училище в Добричката община, съобщават от кметската управа.

Общината възнамерява да върне децата в опустелия двор на учебното заведение в село Паскалево, където ще бъде изградена зона за забавления. Възпитаниците на детските градини и по-малките ученици ще играят на народна топка, челик, скачане на въже, дама, сляпа баба и други позабравени занимания.

Площадката по безопасност на движението, за която ще бъде закупено оборудване, ще стане база за обучение на учениците от цялата община. Инвестиционният проект трябва да даде идея и за изграждане на посетителски център в старото училище, в който да бъде подредена експозиция за историята на учебното дело и културно-образователното наследство в региона. Атракциите ще станат част от маршрутите за образователен и развлекателен туризъм в региона.

В рамките на обществена поръчка общината вече класира на първо място офертите на двама кандидати. Затова на 24 февруари в заседателната зала на общинската администрация ще бъде изтеглен жребий, който да определи изпълнителя на проекта.

предишна
 • Стожер
  10° C
  облачно
 • Победа
  10° C
  облачно
 • Карапелит
  11° C
  облачно
 • Овчарово
  10° C
  облачно
 • Ведрина
  10° C
  облачно
следваща
#
#
Нагоре