Експерти от БАН, в земеделието и туристическия бизнес събира форум в Община Добричка

11.10.2022

By Pro News Dobrich  11.10.2022  No Comment

Възможностите за устойчиво развитие на земеделието в община Добричка и в целия регион на Добруджа ще бъдат дискутирани на кръгла маса, която ще започне в 13.00 ч. на 17 октомври в зала 108 в сградата на Община Добричка на ул.“Независимост“ 20. Събитието „От земята до трапезата у дома и на масата на туриста“ се организира от Сдружение „Граждани +“ – гражданска инициатива „Глобален Добрич“, Регионален Академичен Център БАН – Добрич, Института за икономически изследвания при Българската академия на науките, Национална научна програма „Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот“ на Министерството на образованието и науката, със съдействието на Община Добричка. На форума, който ще събере специалисти на БАН в областта на аграрната и регионалната икономика, местни земеделски производители, преработватели, търговци, както и представители на туристическия бизнес в района, ще присъства и кметът на Община Добричка Соня Георгиева.

Във фокуса на дискусиите ще бъдат възможностите за повишаване на добавената стойност в селското стопанство на Добруджа като начин за подобряване на демографските, икономическите, социалните и екологичните показатели на региона.

Регистрацията за участие в дискусията ще започне в 12:30 часа.

https://pronewsdobrich.bg/2022/10/11/eksperti-ot-ban-v-zemedelieto-i-turisticheskia-biznes-sabira-forum-v-obshtina-dobrichka/

 

предишна
  • Стожер
    12° C
    облачно
  • Победа
    12° C
    облачно
  • Карапелит
    12° C
    облачно
  • Овчарово
    12° C
    облачно
  • Ведрина
    12° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре