Учени, земеделци и специалисти по туризъм ще търсят по-добра реализация на земеделската продукция от Добруджа

11.10.2022

 ВАЛЕНТИНА ДОБРИНЧЕВА

Учени, земеделци и специалисти по туризъм ще търсят по-добра реализация на земеделската продукция от ДобруджаУчени, земеделци и специалисти по туризъм ще търсят по-добра реализация на земеделската продукция от Добруджа

ДОБРИЧ, 

11.10.2022 10:15

 (БТА)

Възможностите за устойчиво развитие на земеделието в Добруджа ще бъдат дискутирани на кръгла маса на 17 октомври в сградата на Община Добричка, съобщават оттам. Ще се включат специалисти от БАН, земеделски производители и представители на туристическия бизнес.

Ще бъдат обсъдени начините за повишаване на добавената стойност в селското стопанство на Добруджа като средство за подобряване на демографските, икономическите, социалните и екологичните показатели на региона, казват организаторите.

Срещата е под наслов „От земята до трапезата у дома и на масата на туриста“. Инициатори са от добричкото сдружение „Граждани +“ и „Глобален Добрич“, Регионалния академичен център БАН - Добрич, Института за икономически изследвания при Българската академия на науките, Националната научна програма „Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот“ на Министерството на образованието и науката. Партньор е Община Добричка, чийто кмет Соня Георгиева също ще присъства на дискусията. Форумът започва в 13:00 ч.

Сдружение „Граждани +“ е организатор на форума „Добрич в бъдеще време“, който се провежда ежегодно. На 6 септември премина седмото му издание. Сред инициативите, провокирани от сдружението, е създаването на Фермерски пазар в Добрич, на който се предлага чиста земеделска продукция от местни производители.

https://bta.bg/bg/news/bulgaria/regional-news/oblast-dobrich/342014-ucheni-zemedeltsi-i-spetsialisti-po-turizam-shte-tarsyat-po-dobra-realizatsiya-?fbclid=IwAR3FeFcmxeFJ0jtQcaDMdV3WL2w4QI-HwLYD5q0sag4uTM6U2YRrvveaBPg

предишна
  • Стожер
    16° C
    облачно
  • Победа
    16° C
    облачно
  • Карапелит
    16° C
    облачно
  • Овчарово
    16° C
    облачно
  • Ведрина
    16° C
    облачно
следваща
#
#
Нагоре